Holtan találták meg a magyar hegymászót

2019.08.17. 15:16

Többórás keresés után a hegyimentők megtalálták szombaton Török Zsolt hegymászó holttestét a Negoj-csúcs közelében, 2000 méter fölötti magasságban. A nemzetközi hírű aradi alpinista halálhírét a felesége erősítette meg a Facebook-oldalán.

A 46 éves hegymászó augusztus 14-én indult el a Fogarasi-havasokba, a családja azóta nem kapott hírt róla. Az volt a célja, hogy megmássza a 2535 méter magas Negoj (Negoiu) csúcsot.

Napok óta nem adott életjelt magáról, ezért a felesége szombat reggel bejelentette az eltűnését a rendőrségen. A hegyimentők több csapata és egy helikopter is a keresésére indult. 

Holttestét a Negoj-csúcs alatt, egy szakadékban találták meg. 

Adrian David, a Szeben megyei hegyimentők vezetője elmondta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant.

A hegymászó holttestét helikopterrel hozzák le. 

Az egyik legtisztább és legszebb lélek távozott közülünk"  – írta a felesége Facebook-oldalára.

A 46 éves Török Zsolt a világ számos csúcsát meghódította. 2018-ban két társával, Romeo Popával és Teofil Vladdal a déli fal egy új útvonalán mászta meg a Himalája Pumori nevű, 7165 méteres csúcsát. De sikerei közé tudható be az Alpoki Trilógia, a Nanga Parbat és az Annapurna meghódítása is. Mihai Fifor védelmi miniszter Török Zsolt hegymászót Románia jó hírének népszerűsítéséért a nagyvilágban 2018-ban a Honvédelem Érdemrendjével tüntette ki - írja a Maszol.

KAPCSOLÓDÓ CIKK