Eltűnt egy magyar hegymászó a Fogarasi-havasokban

Vágólapra másolva!
Eltűnt egy magyar hegymászó a Fogarasi-havasokban – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David. Az aradi hegymászó, Török Zsolt eltűnését a felesége jelentette szombat reggel.
Vágólapra másolva!

A férfi a Negoj-csúcs térségében tűnt el. A Salvamont Argeş és Szeben megyei hegyimentők és csendőrök indultak a keresésére, emellett a belügyminisztérium egyik helikoptere is segíti a felkutatását. Adrian David szerint egyelőre kevés információjuk van az alpinistáról - írja a Maszol.ro.

Az Aradon.ro információi szerint az eltűnt hegymászó Török Zsolt alpinista, aki meghódította már szinte a világ összes veszélyes hegycsúcsát.

A portál úgy tudja, hogy a magyar hegymászó három nappal ezelőtt távozott aradi otthonából egy Fogarasi-havasokbeli expedícióra.

Az volt a terve, hogy feljut a Negoj-csúcsra is.

A család azóta nem tud semmit a férfiról, ezért a felesége szombaton reggel értesítette a rendőrséget.

A Szeben és Argeș megyei hegyimentők kapcsolódtak be a keresésbe, azonban a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudták megfelelően átfésülni a terepet, és a belügyminisztérium által kirendelt helikopter sem tudja eléggé megközelíteni a 2000 méteres magasságot.

Az erősen felhős, kedvezőtlen időjárás miatt eddig még nem sikerült megtalálniuk a hegymászót.