Nicolás Maduro szerint meg akarta őt öletni a volt kolumbiai elnök

Vágólapra másolva!
Nicolás Maduro venezuelai elnök azzal vádolta meg szerdán Alvaro Uribe korábbi kolumbiai elnököt, hogy Francisco Santos amerikai nagykövettel és Lester Toledo emigráns venezuelai ellenzéki vezetővel összeesküdve meg akarta öletni őt.
Vágólapra másolva!

A venezuelai elnök szerda esti tévébeszédében arról beszélt, hogy a három férfi Uribe egyik házában, egy bunkerben dolgozta ki a merénylet tervét, és 32 zsoldost küldtek Venezuelába, hogy megöljék őt.
"De továbbra is itt vagyunk, és véd minket az Isten" - szögezte le a baloldali elnök. A konzervatív Uribe korábban többször bírálta Madurót és elődjét, Hugo Chávezt is.

Carlos Holmes kolumbiai külügyminiszter visszautasította Maduro állításait, a Twitteren azt írta, hogy a kolumbiai kormány visszautasítja ezeket a képzelgéseket és rágalmakat. Uribe sajtósa nem reagált a vádakra.

Nicolás Maduro már több alkalommal is azzal vádolta meg Kolumbiát és az ország jelenlegi elnökét, Ivan Duquét is, hogy az Egyesült Államok érdekeit szolgálja ki.

Venezuelából mintegy egymillió ember menekült Kolumbiába az országban uralkodó politikai és gazdasági válsághelyzet miatt.