Őrizetbe vettek egy férfit a koppenhágai adóhivatalnál történt robbanás miatt

2019.08.14. 10:28

A dán rendőrség őrizetbe vett egy 22 éves svéd állampolgárságú férfit a koppenhágai adóhivatalnál a múlt héten történt robbanással összefüggésben, egy másik, 23 éves, szintén svéd férfi ellen pedig nemzetközi körözést adtak ki - közölték a helyi hatóságok.

A múlt kedden történt esetet szándékos támadásnak minősítette a rendőrség. A detonációnak a helyi sajtó szerint - egy enyhén megsérült járókelőt leszámítva - nem voltak áldozatai, de a sajtóban megjelent felvételeken látszott, hogy az épület homlokzatán és bejáratán súlyos károk keletkeztek.

A dán adóhatóság megrongálódott koppenhágai épülete Ostebro városrészben 2019. augusztus 7-én, miután az előző este nagy erejű robbanás történt az épületnél.Forrás: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Olafur Steinar Gestsson

A hatóságok gyorsan reagáltak a robbantásra, és több utcát is lezártak, éjszaka pedig szünetelt a vasúti forgalom a közeli Nordhavn állomáson is.

Négy nappal később egy koppenhágai rendőrőrsön történt robbantás a Norrebro nevű kerületben.

Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány akkor újságíróknak azt mondta, bár nyilvánvalóan szándékosságról van szó, semmi nem utal terrorcselekményre.A dán rendőrség Twitteren a lehetséges tanúkat arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek, hozzátéve, hogy elsősorban egy fekete ruhás, fehér cipős embert keresnek, aki a robbanás pillanatában futott el a helyszínről. A mikroblogra a rendőrség feltette az illető képét is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK