Erősen megrázta kisbabát, aki azonnal lebénult

2019.08.13. 20:26

A 28 éves Stephen Carl Smith felajánlotta barátjának, Luke Taylornak, hogy vigyáz a gyerekükre, amíg ő párjával, Sophie Reeddel éjszakai horgászatra megy. De amikor visszatértek, és bénultan, mozdulatlanul találták öt hónapos lányukat, le voltak döbbenve: kiderült, hogy kisbabájuk súlyos agykárosodást szenvedett. - írja a Mirror.com.

Smith azt állította, fogalma sincs, mi baja lett a kislánynak, de egyik percről a másikra hirtelen betegnek látszott.

A bírót azonban nem lehetett átverni: biztos volt benne, hogy Smith erősen megszorította, illetve megrázta a babát.

A gyereknek agyvérzése lett, és szinte teljesen megvakult. 

Smith végig azt hajtotta, hogy ő ártatlan, és még csak elnézést kérni sem volt hajlandó. 

Peter Heywood bíró szerint

a férfinak elborult az agya, mert a baba sírni kezdett, és semmivel nem tudta megnyugtatni.

Ezért valószínű, hogy meggondolatlanságában durván megrázta.

Egy ilyen pici gyereknél egy pillanatnyi figyelmetlenség, illetve hirtelen cselekedet is visszafordíthatatlan károkat tud okozni. 

A per legelején még sikerült valahogy elhitetnie a férfinak, hogy ártatlan, így a szülőket vádolták meg a történtek miatt. Egy napon a gyermekvédelmi szervezet munkatársai a babát és másik két gyereküket autóba rakták, és egyszerűen elvitték tőlük.  

10 hónapra elveszítettük őket. Az az időszak maga volt a pokol. Ráadásul mi végig tudtuk, mi történt valójában, de Smith nem volt hajlandó elmondani az igazat. Még most sem ismeri be, hogy ő a felelős az egész tragédiáért. Talán soha az életben nem fog bocsánatot kérni tőlünk. Hét tanúnk is van, aki megmondja, a kislány mindaddig teljesen egészséges volt, amíg egyedül nem hagytuk őt Smith-el. De mint tudjuk, az élet soha nem igazságos"  

Taylornak és barátnőjének tehát egy évet kellett várniuk arra, hogy a férfi bíróság elé kerüljön, ők pedig visszakapják a gyerekeket. 

Smith végül 10 év börtönbüntetést kapott, kiskorú bántalmazása és súlyos testi sértés miatt.