V4NA: 10 százalékkal több migráns kért menedékjogot az EU-ban

Vágólapra másolva!
Ismét emelkedik a menedékjogi kérelmeket benyújtók száma az Európai Unióban. 2019 első félévében több mint 300 ezren fordultak ilyen ügyben az unió valamely tagállamához, ez 2018 azonos időszakához képest 10 százalékos növekedést jelent – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal statisztikáira hivatkozva. Ennek ellenére a magyarországi, balliberális fake new gyárak továbbra is azt hazudják, hogy masszívan csökken az Európába érkező migránsok száma, és lényegében alig nyújtanak be menedékkérelmeket. A hazugságaikat ezúttal Brüsszel tételesen megcáfolta.
Vágólapra másolva!

A máltai székhelyű uniós szerv, az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal adatai szerint, a január-júniusi időszakban

Migránsok Szlovéniában. A kép illusztráció Forrás: Origo

Az első és az ismételt kérelmeket együttvéve

337 200 kérelmet nyújtottak be az idei első fél évben a 28 EU-s tagországban,

valamint Norvégiában és Svájcban.

Ez ugyan 10 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest, de a vizsgált időszak utolsó hónapjában, júniusban éves mélypontra, 49 700-ra süllyedt az új kérelmek száma, amiben azonban szerepe van annak, hogy kevesebb volt a munkanap, mint a megelőző hónapokban.

Az adatok alapján a Jemenből és Szíriából érkezők kapják meg legnagyobb számban a menekültstátuszt (84 százalékuk), míg a Moldovából és Észak-Macedóniából kérvényezőknek csak maximum 1 százaléka.

Háborús övezetről teljesen helytállóan csak Jemen esetében beszélhetünk, Szíria legnagyobb részén már nem folyik katonai konfliktus,

az ilyen jellegű összetűzések csupán elszigetelt esetek a közel-keleti államban.

A hivatalos statisztikai adatok ellenére a magyarországi, balliberális fake new gyárak továbbra is azt hazudják, hogy masszívan csökken az Európába érkező migránsok száma, és lényegében alig nyújtanak be menedékkérelmeket az EU-ban.

A hazugságaikat ezúttal a Brüsszel által irányított Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal cáfolta meg tételesen.