V4NA: A nyílt utcán ölik le az állatokat a muszlimok Nyugat-Európában egy vallási ünnep miatt

muszlim, imádság, berlin, bevándorló, migráns
Muslims take part in the traditional Friday prayers on May 20, 2016 in Berlin, Germany and protest against the Berlin university. The Berlin university has closed its Muslim prayer room, becoming the latest in a string of German education centres to shut facilities for Muslim students. (Photo by Markus Heine/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Augusztus 11-15. között ünneplik a muszlimok Íd al-Adhát, azaz az áldozati ünnepet. Ez alkalomból bárányokat ölnek le nyilvános helyen, és a szokást az Európában élő muszlimok is tartják. A véres tetemek látványa azonban sokakat nagyon zavar Hollandiában, Franciaországban és Olaszországban - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az európai iszlám közösségek elkezdték az Áldozat ünnepének megülését, amelynek fontos eleme egy birka leölése és húsának szétosztása. A muszlimok ilyenkor arra emlékeznek, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát Istennek.

Az állatokat nyilvánosan ölik le, kivéreztetve, hogy megfeleljen a vallási előírásoknak.

Sok európai azonban felháborodott a látványon, és barbár cselekedetnek tartja a birka ilyen módon történő kivégzését. Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője a Twitteren osztott meg egy véres képet, melyhez ezt írta:

Imádkozó muszlimok Berlinben egy korábbi felvételen Forrás: AFP/NurPhoto/Markus Heine

Franciaországban az okozza a problémát, hogy az ország nyugati részén

az év eleje óta több mint 350 birkát loptak el, legtöbbjüket közvetlenül az ünnep előtt.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Facebookon osztott meg egy videót, amiben egy összekötözött lábú állatot babakocsiban tolnak Nápoly utcáin. Ma egész Olaszországban ünneplik az Áldozat ünnepét, melynek része egy állat levágása és feláldozása. Ez a kis állat megmenekült Nápolyban, de az ország többi részében százezer állatot kegyetlenül levágtak. Felteszek egy kérdést:

- írta a bevándorlásellenes Salvini a videóhoz.