A görög tűzoltók megfékezték az Athént fenyegető erdőtűzet

2019.08.12. 12:10

A görög tűzoltók hétfő reggel megfékeztek egy nagyobb erdőtüzet, amely Athén külvárosi részét fenyegette - tudatták a helyi polgárvédelmi hatóságok.

A Hüméttosz-hegy lábánál fekvő fenyőerdőben hajnalban lobbantak fel a lángok. A tűznek senki sem esett áldozatául. A rendőrség gyorsan kiürítette a görög fővárostól keletre található, veszélyeztetett területet, és lezárta az oda vezető utakat. 

Tűzoltó küzd a lángok megfékezésén az Athéntól keletre fekvő erdőségben 2019. augusztus 12-én.Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Kosztasz Cironisz

Az athéni agglomeráció kormányzójának helyettese, Petrosz Filippou elmondta, hogy két üres ház leégett.
Hatalmas tűz volt, a lángok 20 méter magasba is felcsaptak, és házak is voltak a közelben. Több mint 130 tűzoltó állt bevetésben, hogy megakadályozza a lángok átterjedését a mindössze néhány kilométerre fekvő, sűrűbben lakott területekre - számolt be Nikosz Hardaliasz, a polgárvédelmi hatóságok vezetője az Antenna TV nevű csatornának.

Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat az Athéntól keletre fekvő erdőségben 2019. augusztus 12-én.Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Kosztasz Cironisz

Görögországban jelenleg is tűzoltók százai dolgoznak a 40 Celsius-fok körüli hőség és szárazság miatt fellobbant erdőtüzek megfékezésén, de a szeles idő nehezíti munkájukat. Az országban napok óta a legmagasabb szintű készültség van érvényben. Tavaly több mint százan vesztették életüket egy erdőtűzben Mati fürdőhelyen.