Holtan találták a börtönben a pedofil milliárdost

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein, amerikai milliárdos üzletember
Vágólapra másolva!
Holtan találták cellájában a pedofíliával gyanúsított amerikai milliárdost, Jeffrey Epsteint - írja több amerikai lap, köztük a TMZ és a New York Post is. A hírek szerint öngyilkos lett, ami azért furcsa, mert állandóan figyelték, pont azért, hogy ne legyen öngyilkos. Epsteint közvetlenül az után találták holtan, hogy kiderült, egyik áldozata Bill Clinton és Obama kormányának két tagját is megvádolta azzal, hogy szexuálisan zaklatta. 
Vágólapra másolva!

Az ismert amerikai milliárdos már korábban, július 25-én is megpróbált a cellájában öngyilkos lenni. Akkor még csak előzetes letartóztatásban volt, de az őröknek sikerült megmenteniük az életét.

Jeffrey Epstein, amerikai milliárdos üzletember Forrás: wikipédia

Jeffrey Epstein ügyében éppen pénteken láttak napvilágot új információk.

A New York-i ügyészi hivatal mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra,

és ezekből a többi között kiderült, hogy Epstein egyik áldozata, a most 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell ellen. Giuffré azt állította, hogy Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő még kiskorú volt, szexrabszolgaként tartotta fogva őt.

A nyilvánosságra került tanúvallomás szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is: Bill Richardsonnal, aki Bill Clinton kabinetjének tagja, majd új-mexikói kormányzó, és Barack Obama kormányzatának is tagja volt, valamint George Mitchell szenátorral, aki Obama közel-keleti ügyekkel foglalkozó különmegbízottja is volt.

A The Washington Post című lap értesülései szerint Epstein felakasztotta magát.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter megdöbbenésének adott hangot Epstein öngyilkossága miatt, és közölte, hogy a minisztérium vizsgálatot indít a halál körülményeinek tisztázására.

- fogalmazott a miniszter. Az NBC televízió értesülései szerint a milliárdosra szombaton hajnalban találtak rá a cellájában. Még életben volt, azonnal kórházba szállították, de ott már nem tudtak segíteni rajta. Amerikai sajtójelentések szerint

az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt milliárdos áldozatai dühösen fogadták a halálhírt.

Az NBC televízió például megszólaltatta az egyik áldozatot, Jennifer Araozt, aki úgy fogalmazott

Araoz, aki azzal vádolta Epsteint, hogy 15 éves volt, amikor a férfi megerőszakolta őt, kifejtette: "Epstein elment, de igazságszolgáltatásra változatlanul szükség van.

Több egykori áldozat ügyvédje is Epstein bűncselekményeinek feltárására, a nyomozások folytatására szólított fel.

Az FBI nyomozást kezdett, hogy kiderítse, előző sikertelen kísérlete után hogyan tudott Epstein öngyilkos lenni.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!