Több mint negyven nigériai katonát megöltek, illetve megsebesítettek az Iszlám Állam tagjai

Vágólapra másolva!
Több mint negyven nigériai katonát megöltek, illetve megsebesítettek az Iszlám Állam harcosai az afrikai ország északkeleti felében található Borno államban - közölte a terrorszervezet a szócsövének számító Aamák hírügynökségen keresztül szerdán.
Vágólapra másolva!

A dzsihadisták közlése szerint két támadást követtek el kedden.

Legalább tizenöt emberrel végeztek egy katonai őrhelyen Baga településen, majd egy második rajtaütést hajtottak végre Benisheikben, ahol a helyi kaszárnyában a fegyveres erők mintegy huszonöt tagját ölték meg.

A Reuters hírügynökség egyelőre nem tudta független forrásból ellenőrizni a halottak és a sebesültek számát, ugyanakkor helyi lakosokra és katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy hétfőn és kedden összecsapások voltak szélsőségesek és a nigériai fegyveres erők között a térségben.

A hadsereg egyelőre nem reagált megkeresésekre az ügyben.

Sajtójelentések szerint szombat este iszlamista fegyveresek legalább 65 embert öltek meg egy temetésen Borno államban. Muhammadu Buhari államfő a hadsereget vetette be a tettesek elleni hajtóvadászatban.

Ez volt az elmúlt évek egyik legsúlyosabb terrorcselekménye Nigériában.

A vérengzés elkövetőjeként egyelőre senki nem jelentkezett. A térségben elsősorban a Boko Haram iszlamista szervezet tevékenykedik, de jelen van az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet nyugat-afrikai szárnya (ISWA) is.