Lezuhant egy vadászrepülőgép Kaliforniában

armament Horizontal panoramic
This US Navy handout photo shows an F/A-18E Super Hornet attached to the "Tomcatters" of Strike Fighter Squadron (VFA) 31 as it launches from the flight deck of the Nimitz-class aircraft carrier USS George H.W. Bush (CVN 77) to conduct flight operations in support of Operation Inherent Resolve June 6, 2017 in the Mediterranean Sea. - George H.W. Bush is conducting naval operations in the U.S. 6th Fleet area of operations in support of U.S. national security interests. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Christopher Gaines/Released) (Photo by Christopher GAINES / Navy Office of Information / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /US NAVY/CHRISTOPHER GAINES" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Lezuhant Kalifornia állam egyik híres részén, a Death Valley-ben, azaz a Halál Völgyében az amerikai haditengerészet egyik F/A-18E vadászgépe. A Super Hornet néven is ismert repülőgép pilótáját még keresik, több forrás is úgy tudja, hogy a völgyben lévő turisták közül is többen megsérültek.
Vágólapra másolva!

Tragikus esemény miatt hívott össze sajtótájékoztatót Patrick Taylor, a Death Valley Nemzeti Park szóvivője.

Ennek oka, hogy lezuhant egy F/A-18E vadászgép a park területén található Mojave-sivatagban.

A hírt később megerősítette Lydia Bock, a haditengerészet egyik szóvivője is.

A keresés még jelenleg is zajlik, ugyanis a pilótáról egyelőre nem érkezett hír, a mentőcsapatok a helyszínen vannak. A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Szakértők az alacsony észlelhetőségű harci repülőgépek között tartják számon a gépet.

A támaszpontot, amely mellet a gép lezuhant, az 1940-es évektől kezdve használják repülő- és rakétakísérletekre.

F/A-18E Super Hornet Forrás: AFP/Christopher Gaines

Az ABC azt írja, hogy több turista is megsérült. Ennek oka az lehet, hogy a helyszín kedvelt azok körében, akik vadászgépet akarnak fotózni, a Star Wars Ébredő Erő című epizódjának jelenetei közül többet forgattak itt.

Az amerikai haditengerészet 2017-ben kezdte tovább bővíteni az F/A-18E Super Hornet vadászgépeinek számát, enyhítve ezzel a következő évekre prognosztizált repülőgéphiányt. A Super Hornetek érkezésével számos régebbi, C/D változatú Hornetet átadtak, illetve átadnak a tengerészgyalogság számára, amelynek szintén elöregedőben van a harcirepülőgép-állománya.