Afrikai drogdílert védve támadt olasz rendőrökre egy csoport migráns

Vágólapra másolva!
Közúti ellenőrzés után menekült el a genovai rendőrök elől egy szenegáli drogdíler migráns. Futása közben segítségért kiáltozott, amire válaszul bevándorlók egy csoportja körbe is vette a hatóságok embereit, hogy aztán üvegpalackokkal dobálják meg őket.
Vágólapra másolva!

Az Il Giornale beszámolója szerint múlt csütörtökön hajnali két óra körül két genovai rendőr egy egyszerű rutinellenőrzésre állította meg a szenegáli migráns autóját. A bevándorló először készségesnek mutatkozott, ám miután felszólították, hogy szálljon ki az autóból, azonnal elfutott.

A két rendőr ekkor szintén utánaeredt, viszont a hajsza közben a bűnöző migráns folyamatosan ordibált és segítségért kiabált.

A többi bevándorló ezt meg is hallotta, és a segítségére siettek, a két rendőrt ugyanis körbevették.

A beszámoló szerint a migránsok ezt követően üvegpalackokkal kezdték el dobálni az olasz rendőröket, amiért azok betartatják az országuk törvényeit. Nem sokkal később azonban megérkezett az erősítés a hatóságok részéről, így még sikerült elkerülni, hogy komolyabb sérülés legyen a vége. A csoportban támadó bevándorlók ekkor azonnal elhagyták a helyszínt

A 31 éves szenegáli migráns drogdílernél egyébként 3 gramm kokaint és 2590 euró, tehát közel 845 ezer forintnyi készpénzt találtak - elsőre, ugyanis a letartóztatása után elvitték a helyi kórházba, ahol még további húsz, kisebb csomag kábítószert találtak a végbelében.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Marco Bertorello

A migránsok egyébként folyamatosan bekerülnek a hírekbe a legkülönfélébb bűncselekményekkel. Áprilisban az olasz rendőrszakszervezet már arról beszélt, hogy rendkívüli módon élénkült a rendőrökkel szembeni erőszakos bűnelkövetések száma.

Mint mondták,

Ezek a kijelentések azok után érkeztek, hogy áprilisban "Allahu Akbart" üvöltözve támadt egy szenegáli migráns két torinói rendőrre, egyikük komoly fejsérülést szenvedett.

Májusban pedig egy észak-afrikai bevándorló gyújtotta fel az észak-olaszországi Mirandola település rendőrségét, a támadásban két helyi halt meg, akik a földszinti hivatal felett laktak.

A tavalyi évre vonatkozó bűnözési statisztikák is elég borús képet festenek az illegális bevándorlók integrációját illetően, ami már tényleg csak a baloldali álomvilágban van egy pozitív változásként elkönyvelve.

A hivatalos olaszországi adatokból ugyanis kiderült, hogy

tavaly minden ötödik letartóztatott ember külföldi volt Olaszországban, annak ellenére, hogy a lakosságnak még a tizedét sem érik el a nem olasz származásúak.

2018-ban az 5173 letartóztatott bűnözőből 990 külföldön született. Közülük is a legnagyobb csoportot a nigériaiak és az albánok tették ki, utánuk következtek a marokkóiak, a románok és a tunéziaiak.

Az egyik legnagyobb gondot ezek közül is a nigériai bűnszervezetek jelentik, akik Szicíliában már a hírhedt Cosa Nostrával is vetekednek. Részt vesznek a migránsok becsempészésében, illetve Afrikából szexrabszolgákat hoznak be Európába, de ugyanígy komoly piacot szereztek maguknak a drogkereskedelemben is. Ami pedig különösen

kiemeli a nigériaiakat a többi bűnszervezet közül, hogy rendkívül brutális módszereik vannak.

Ilyen volt például egy Pamela Mastropietro nevű 18 éves olasz lány tavaly januári meggyilkolása is, akit megcsonkítottak és feldaraboltak. Az első számú gyanúsított egy nigériai drogdíler volt, aki szorosan kapcsolódik az afrikai hálózathoz. Alessandro Meluzzi olasz kriminológus szerint az elkövetés módja nagyon is megegyezik azzal, amit a nigériai bűnözők saját országukban alkalmaznak. Főleg a feldarabolás, de volt példa arra is korábban, hogy egyes részeit megették az áldozatnak.

Matteo Salvini jobboldali belügyminiszter az illegális bevándorlás megfékezésén túl tavaly év végén már meg is kezdte a nigériai migránsok bűnbandáinak felszámolását, decemberben például Torinóban tartóztattak le nyolc nigériai bevándorlót, akik humanitárius célú tartózkodási engedéllyel lehetnek a dél-európai országban, és azzal gyanúsítottak, hogy az olaszországi nigériai maffia tagjai.