Terroristák megpróbálták megölni az afgán alelnökjelöltet

kabuli robbantás
Az afgán fővárosban utoljára három napja robbantottak három helyen is. A felvételen az egyik helyszínhez közeli megrongálódott üzlet látható. Kabulban 2019. július 25-én csaknem egyidőben három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A támadásokban akkor legkevesebb nyolcan meghaltak, és csaknem harmincan megsebesültek.
Vágólapra másolva!
Több fegyveres megtámadta vasárnap Kabulban az afgán államfő alelnökjelöltjének irodáját, és bevette magát az épületbe. A támadásban legkevesebb két ember meghalt, köztük egy nő, és 25-en  megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Az alelnökjelöltet, Amrullah Szálehet sikerült épségben kimenekíteni és biztonságba helyezni - adta hírül az afganisztáni belügyminisztérium.

A támadás autórobbantással kezdődött.

A kabuli rendőrség szerint valószínűleg egy öngyilkos merénylő repítette a levegőbe a gépkocsit.

A detonáció olyan erős volt, hogy szinte az egész fővárosban hallani lehetett.

Az épületben magyar idő szerint koraeste is tűzharc folyik.
Az akció elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett. Lehetséges elkövetőkként szóba jöhetnek mind a tálib felkelők, mind pedig az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet emberei.

Az afgán fővárosban utoljára három napja robbantottak három helyen is. A felvételen az egyik helyszínhez közeli megrongálódott üzlet látható. Kabulban 2019. július 25-én csaknem egyidőben három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A támadásokban akkor legkevesebb nyolcan meghaltak, és csaknem harmincan megsebesültek. Forrás: MTI/EPA/Dzsavád Dzsalali

A terrortámadás az afganisztáni elnökválasztás kampányidőszakának első napján történt.

Tizennyolc jelölt verseng a szavazók támogatásának elnyeréséért, maga a választás két hónap múlva lesz.

A legnépszerűbb jelöltek között van az államfői tisztséget jelenleg is betöltő Asraf Gáni. Alelnökjelölt-választottja, Amrullah Száleh korábban az afgán hírszerzés főnöke volt.