Éjszakánként megmozdulnak a könyvek egy szlovákiai múzeumban - videó

szellemek a szlovák múzeumban
Azt egyelőre senki nem tudja pontosan megmondani, hogy miért potyognak le a polcról éjszakánként az útikönyvek.
Vágólapra másolva!
Rejtélyes jelenséggel találkoztak az elmúlt hetekben az emberek a Besztercebányához közeli Göncölfalva községben lévő múzeumban - írta a JOJ TV riportja alapján a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

A göncölfalvai térkép múzeumban senki sem tartózkodik éjszakánként, ennek ellenére az elmút hetekben reggelenként többször is a földön találták a könyveket az egyik üzletrészben.

A jelenséget a belső biztonsági kamera is rögzítette.

Azt egyelőre senki nem tudja pontosan megmondani, hogy miért potyognak le a polcról éjszakánként az útikönyvek. Forrás: Paraméter

A helyiség a földszinten található, a közúttól távol, azaz az épület nem túl forgalmas környéken található, ennek ellenére a polcon lévő könyvek éjszakánként nem egyszer maguktól lepotyogtak.

– magyarázta mosolyogva a relytéjes történéseket Milan Paprcka, a múzeum igazgatója a JOJ TV riportjában, amelyben megkérdeztek egy neves szlovák fizikust is. Katarína Múková három lehetőséget is mondott a jelenségre.

- nyilatkozta Múková. Mindenesetre a potyogó könyvekre senki sem talál magyarázatot.

Ennek ellenére a múzeumi alkalmazottak nem félnek ott dolgozni. Ugyanakkor, mint mondták, éjszakára azonban egyikük sem maradna bent.

A rejtélyes jelenségről készült éjszakai felvételeket a riport első húsz másodpercében tekinthetik meg.