Amerikai turista késelt halálra egy csendőrt Rómában

csendőrgyilkosság olaszországban
Mario Cerciello Rega olasz csendőr meggyilkolásának helyszínén rendőrök Rómában 2019. július 26-án.
Vágólapra másolva!
Rómában egy 18 és egy 19 éves amerikai turistát vettek őrizetbe a rendőrök, miután az idősebbik beismerte, hogy ő késelt halálra egy csendőrt. A 35 éves Mario Cerciello Regát Róma központjában ölték meg pénteken a korai órákban. Rega csak néhány hete tért vissza nászútjáról.
Vágólapra másolva!

Regát 2019. július 26-án, intézkedés közben szúrták le Rómában,

a bűncselekménnyel két fiatal amerikai turistát gyanúsítanak, akik vitába keveredtek egy kábítószerárussal.

Az olasz média eleinte arról adott hírt, hogy a gyanúsítottak észak-afrikaiak lehetnek, de kiderült, hogy ez nem volt valós információ.

A két őrizetbe vett fiatal férfi Róma Trastevere kerületében drogot akart venni, de hamisítványt adtak el nekik, ekkor elrabolták a drogdíler táskáját. Állítólag 100 dollárt kértek a táskáért cserébe.

A civil ruhában lévő csendőrt és társát a drogdíler hívhatta a helyszínre, és amikor megközelítették a két fiatal amerikait, verekedés tört ki, melynek során többször is megszúrták Mario Cerciello Regát.

Kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe - írja a BBC. A két amerikait egy szállodánál fogták el.

Az olasz csendőrség által közreadott kép a gyilkosság áldozatául eset Mario Cerciello Rega 35 éves római csendőrről. Forrás: MTI/AP/Olasz csendőrség/

Rega mindössze 43 napja volt házas. Közvetlen főnöke kedves embernek írta le, aki mindig mindenkinek segített, önkéntes munkát is vállalt, és minden kedden a Termini pályaudvaron osztott ételt a rászorulóknak.

A csendőrgyilkosság helyszínén rója le kegyeletét egy férfi Rómában 2019. július 27-én. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

A meggyilkolt csendőr temetése hétfőn lesz ugyanabban a templomban, ahol házasságot kötött.

A csendőrség közösségi oldalán köszönte meg feltétel nélküli és bátor elköteleződését, hozzátéve, hogy 110 ezer csendőr fogja érezni a halála okozta veszteséget.

Az eset sokkolta Olaszországot, megszólalt Matteo Salvini belügyminiszter is, aki reményét fejezte ki, hogy a gyilkos soha az életben nem fog kijönni a börtönből.