A dél-francia Perpignan városa tiltakozik: nem akarnak újabb migráns-befogadóközpontot

La Cigale szálloda, Perpignan, gyermekjólét
Vágólapra másolva!
Egy újabb migráns-befogadóközpont létrehozása ellen tiltakoznak a dél-francia Perpignan lakói, a helyiek inkább egy új rendőrőrsöt szeretnének. A fiatalkorú migránsokat ezúttal egy használaton kívüli, elhanyagolt hotel-étteremben akarják elhelyezni. A megyei önkormányzatot természetesen a bevándorláspárti szocialisták vezetik. 
Vágólapra másolva!

A L'Independant francia internetes újság értesülése szerint a Perpignan város fölötti felügyeletet gyakorló megyei önkormányzat megvásárolná a jelenleg használaton kívüli, elhanyagolt állapotban levő Cigale nevű hotel-éttermet,

amelyben terveik szerint egy felügyelet nélküli, fiatalkorú migránsokat befogadó központ jönne létre.

A szocialista vezetésű Pyrénées-Orientales (PO) megyei önkormányzat számításai szerint 89 további befogadóhelyre van szükség a térségben, és erre szerintük alkalmas lehet a Perpignan belvárosában található korábban hotelként is működő étterem.

A megvásárláshoz szükséges mintegy félmillió eurót az összesen 3.137 milliárd euróval gazdálkodó Európai Uniós Menekültügyi, Migrációs és Integrációs alap biztosítaná.

A megyei önkormányzat nemcsak a perpignani hotel-étterem megszerzését, hanem a jelenleg is sztrájkoló és elégedetlenkedő megyei szociális munkások bérének biztosítását is az Európai Unió alapjából tervezi megfinanszírozni. A most éppen (és megint) szocialista színekben politizáló Hermeline Malherbe, a PO megyei önkormányzati tanács elnökének érdekes viszont a politikai háttere.

Malherbe szakszervezeti militáns családból robbant be a francia politikai életbe még a 90-es években, tagja volt a Fiatal Kommunisták Forradalmi mozgalmának, később a zöldekhez csatlakozott, majd belépett a francia Szocialista pártba, ahonnan 2010-ben kizárták, majd 2011-ben ismét visszavették.

Malherbe pályafutása már-már klasszikusnak mondható szocialista körökben:

először a fiatal kommunistákhoz csatlakozik, majd amikor nagyobb sikereket szeretne elérni, hirtelen zöldpárti lesz,

később pedig, a még nagyobb sikerek reményében, a „zöld mozgalmak nagy testvéréhez", a szocialistákhoz csatlakozik, és amikor Franciaországot is eléri a migránsválság,

a migránsok korlátlan és feltétel nélküli befogadása mellett lándzsát törő macroni rezsim kiszolgálója lesz.

Egyértelműen erre utal legújabb terve, amely alapján egy perpignani belvárosi hotel-étterembe kellene kiskorú, felügyelet nélküli migránsokat befogadni.

A perpignani városi önkormányzat és a város lakosainak többsége ugyanakkor egyáltalán nem tartja jó ötletnek a migránsok betelepítését (ráadásul a belvárosban),

ők egy új rendőrséget szeretnének az amúgy is rossz közbiztonság miatt.

Perpignan polgármestere, a jobboldali Jean-Marc Pujol várhatóan élni fog vétójogával, és akkor a perpignani polgárok óhaja válhat valóra: a Cigale hotel-étterem helyén egy új rendőrőrs épülhet.