Nagyrészt sikerült úrrá lenni Portugáliában az erdőtüzeken

2019.07.22. 21:20

Pedro Nunes, a polgári védelem szóvivője azt mondta, a Portugália központi területein pusztító erdőtüzek 90 százalékán sikerült úrrá lenni.

A tűzoltóság jelentős éjszakai erőfeszítései ellenére a tűz a térség tíz százalékában tovább tombol - mondta Nunes. A tűzoltók nehézségeknek néznek elébe, mivel a tartós forróság, de főként az előre jelzett heves széllökések szítják a lángokat.

Szombat délután három helyen gyulladt ki a növényzet a fővárostól 225 kilométerre északkeletre fekvő Castelo Branco közelében.

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a lángok oltásában 1700 tűzoltó, 500 tűzoltóautó, húsz helikopter, illetve repülőgép vett részt. A legsúlyosabban érintett terület Vila de Rei település közelében van.

Vizet dob le az oltásban részt vevő repülőgépek egyike egy erdőtűz helyszínére a közép-portugáliai Sarnada településnél 2019. július 21-énForrás: MTI/EPA/LUSA/Paulo Novais

Az erdőtüzekben 32 ember megsérült, egyikük állapota válságos.

A portugál rendőrség vasárnap közölte, hogy őrizetbe vett egy 55 éves férfit azzal a gyanúval, hogy ő okozta a több napja tomboló erdőtüzeket.