Trump Khanról: Ezzel az inkompetens vezetővel soha nem lesztek biztonságban

Sadiq Khan, London polgármestere
LONDON, ENGLAND - JUNE 03: Mayor of London, Sadiq Khan, arrives at Southwark Cathedral near Borough Market to attend the first anniversary of the London Bridge terror attack on June 3, 2018 in London, England. The anniversary will be marked by a service at Southwark Cathedral to honour the emergency services' response to last year's attack on 3 June, followed by a short procession from the cathedral to Southwark Needle, at the corner of London Bridge, ending with a minute's silence at 4.30pm. (Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ismét keményen bírálta Donald Trump Sadiq Khant Twitter-fiókján, miután a Metropolitan Police közösségi felületén furcsa üzenetek jelentek meg - vette észre a 888.hu. Nem ez az első alkalom, amikor amerikai elnök élesen bírálta London polgármesterét, legutóbb "nemzeti szégyennek" nevezte amiért az általa irányított városban megszaporodtak a bűncselekmények. 
Vágólapra másolva!

- ezt üzente a londoniaknak - a pakisztáni származású Khanra utalva - Donald Trump Twitter-oldalán, miután péntek este furcsa üzenetek jelentek meg a Metropolitan Police közösségi felületén. Ezeket 40 percen át posztolták, közben a rendőrség igyekezett minél gyorsabban törölni őket. Egyelőre vizsgálják, hogy mi történhetett, de az eddigi értesülések szerint a rendőrség belső rendszeréhez valószínűleg nem fértek hozzá. Az amerikai elnök által megosztott poszt erősen bírálja a brit rendőrséget is.

A rendőrök azt állítják már nem tudnak rendet tartani London utcáin. Úgy tűnik még a saját Twitter-fiókjukat sem tudják biztonságban tartani

- tette hozzá.

Ahogy az Origo beszámolt róla, Trump a múlt hónapban is élesen bírálta a multikulturalizmus londoni szimbólumát. Akkor azután üzent, hogy kevesebb mint 24 óra leforgása alatt öt támadás történt a világvárosban, amely során hárman meghaltak, hárman pedig megsebesültek. "Londonnak új polgármesterre van szüksége, amilyen gyorsan csak lehet, Khan egy katasztrófa – ez csak rosszabb lesz"– írta az amerikai elnök a több halálos áldozattal járó támadást követően. Egy kicsivel később ennél is keményebben fogalmazva Khant "nemzeti szégyennek" nevezvt, aki elpusztítja az általa irányított várost.

Rendőrségi adatok szerint Khan polgármestersége alatt a késes támadások aránya 52 százalékkal emelkedett, 59 százalékkal több rablás és 30 százalékkal több lőfegyveres bűncselekmény történik a brit fővárosban. Az emberölések száma egy évtizede volt utoljára ilyen magas Londonban, mint manapság.