Az ukrán választás előtt felgyújtották a járási képviselő szállodáját

Vágólapra másolva!
Egy nappal az ukrajnai választás előtt felgyújtották egy volóci járási képviselő szállodakomplexumát, amelyben a tűz teljesen elpusztította az épületet, valamint a hozzá kapcsolódó autómosó egy részét. Az ukrán hatóságok szándékosságot sejtenek az ügyben, itt az újabb, nagyon durva magyarellenes atrocitás Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Felgyújtották egy járási képviselő vendéglátó egységét - számolt be az újabb tragikus történésről a Kárpátalja.ma nevű honlap. A lángok július 20-án csaptak fel egy volóci járási képviselő alsóvereckei szállodakomplexumában.

A tűz teljesen elpusztította a szálloda épületét,

valamint a hozzá kapcsolódó autómosó egy részét. Az előzetes információk szerint

gyújtogatás történt.

A Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltsége szerint az esetnek nincsenek sérültjei.

Ennyi maradt a volóci járási képviselő alsóvereckei szállodakomplexumából, miután felgyújtották azt Forrás: Kárpátalja.ma

Mint ismert, áldatlan állapotok alakultak ki a mai ukrajnai választást megelőzően, mivel egyes politikai szereplők a szavazók magyarellenes érzelmeire próbáltak rájátszani. Ennek látványos példája volt az, amikor Salánkon a település magyar polgármesterének házát – választási csalás gyanújára hivatkozva – fegyveres rendőrök szállták meg. Az eset akkora felháborodást eredményezett a helyi magyarok között, hogy demonstrációt szerveztek nemtetszésük kifejezése érdekében. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke arról beszélt a megmozduláson, hogy fokozódik a nyomás a kárpátaljai magyarokon az ukrajnai parlamenti választások előtt, és további provokációkra is lehet számítani, azonban őket nem lehet megfélemlíteni. Pár nappal később az M1-en úgy fogalmazott, hogy az ukrán politikusok még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy ellenségképet gyártsanak, és ehhez a kárpátaljai magyar kisebbséget is "felhasználják".

A magyar-ukrán viszony megromlása oda vezethető vissza, hogy a korábbi ukrán parlament elfogadta a kifejezetten a magyar kisebbség ellen irányuló nyelvtörvényt és oktatási törvényt. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért felelős államtitkára tegnap a Hír TV-ben

elfogadhatatlannak nevezte a döntést, mert szerzett jogokat vesz vissza a kisebbségektől.

A politikus reményét fejezte ki, hogy Volodimir Zelenszkij az új ukrán elnök elődeihez képest változtatni fog Kijev politikáján, akinek pártja amúgy a mai voksolás abszolút esélyese. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig azt mondta kedden Beregszászon, hogy Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával való kapcsolatai a jövőben jelentősen javuljanak, és olyan együttműködés jöjjön létre, amely jó Ukrajnának, jó Magyarországnak és jó a kárpátaljai magyarságnak.

A gyújtogatás ismeretében mindenesetre furcsa, hogy az ukrán szervek napközben arról adtak tájékoztatást, hogy komolyabb atrocitások nélkül zajlik a parlamenti választás.