Kövekkel dobálták meg a leghíresebb francia séf éttermét, így ünnepelték szurkolói az algériai focicsapat győzelmét - videó

Vágólapra másolva!
„Franciaország gyarmatosította Algériát, most mi tesszük ugyanezt velük” – kiabálták algériai szurkolók az Algériai-Szenegál Afrika Kupa-döntő után Párizsban, a Champs-Élysées-n. Ebben a mondatban – a maga abszurditásán és agresszivitásán túl – semmi újdonság nincs, ez egy visszatérő fenyegetése a Franciaországban élő, egykori francia gyarmatról származó első vagy akár többedik generációs bevándorlóknak. Most éjjel szabályosan ellepték Párizs leghíresebb sugárútját az algériai migránsok a kupadöntő után, azonban köszönhetően a példátlanul sok rendőrnek, elmaradt a nagyobb atrocitás Párizsban. Nem maradt el viszont Lyonban, ahol az összetört motorok mellett kövekkel dobálták meg Paul Bocuse, világhírű francia séf éttermét, a Bellecour-t. Nem lehet véletlen a támadás: Paul Bocuse a francia hagyományok, a francia kultúra és természetesen a „jól élni” létforma jelképe.
Vágólapra másolva!

Algéria 1:0-ra legyőzte Szenegált az Afrika Kupában, így tegnap éjjel ismét az utcára vonultak az algériai migránsok Párizsban, szabályosan ellepték Párizs főutcáját, a Champs-Élysées-t.

A Champs-Élysées sugárutat most sokkal több rendőr biztosította, mint a múlt héten, amikor durva vandalizmusba fordult az algériai migránsok ünneplése.

Amint azt akkor az Origo megírta, algériai migránsok megtámadták a tours-i városházát, és kitűzték az algériai lobogót. Miután letépték a hivatalosan ott levő franciát.

A Les Valeurs Actuelles konzervatív hetilap a tegnapi meccs után kialakult állapotokról úgy fogalmazott, hogy valóságos algériai embertömeg hömpölygött végig Párizs legnagyobb sugárútján. A V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a Champs-Élysées melletti utcákban levő kisebb boltok tulajdonosai is az üzletük védelméért aggódtak, többen bedeszkázták a kirakatukat. Volt, aki csak néhány perccel azelőtt végzett a kirakata védelmével, hogy véget ért volna a kupadöntő.

Az interneten máris fénysebességgel terjed egy algériai fényképe, aki magasra emel egy letépett párizsi utcatáblát, amelyen az algériai nemzeti hős, a franciaellenes Émir Abd El–Kader neve szerepel.

Forrás: www.valeursactuelles.com

Több francia ember érezte úgy, hogy Párizst szabályosan elfoglalták az algériaiak.

Lyonban ismét tomboltak az algériai migránsok a meccs után, ahogy a lenti felvételeken látható, az összetört motorok mellett kövekkel dobálták meg Paul Bocuse, világhírű francia séf éttermét is, a Bellecour-t.

Íme a döbbenetes felvétel: