Algéria nyerte az Afrika Kupát, utcai háborúra készül Párizs

Celebrations of the Algerian supporters of the qualification for the 2019 CAN final, Paris. Africa Cup of Nations Algeria Algerie Champs-Elysees France Paris algerian algerians algerien algeriens ARC DE TRIOMPHE arc of triumph AFRICAN NATIONS CUP celebrat
Algeria supporters celebrate after Algeria won the 2019 Africa Cup of Nations (CAN) semi-final football match against Nigeria, on the Champs-Elysee avenue in Paris on July 14, 2019. Les supporters algeriens celebrent la victoire de l'Algerie en demi-finale de la Coupe d'Afrique des Nations (CAN) 2019 contre le Nigeria, sur l'avenue des Champs-Elysees a Paris, le 14 juillet 2019.
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is megírta, péntek késő este az algériai labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a szenegáli csapatot az Afrika Kupa döntőjében, ezzel másodszor lett a kontinens legjobbja. A győzelemnek azonban rossz oldala is van, hiszen a Franciaországban élő algériai migránsok már az elődöntő után is hatalmas pusztítást végeztek több francia városban is. A francia belügyminiszter újabb rombolástól tart, ezért több ezer rendőrt vezényelt éjszakára az utcákra.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, hatalmas rombolás volt Párizsban, illetve más francia városokban, miután Algéria bejutott a döntőbe az Afrikai Nemzetek Kupáján. Mondani sem kell, nem a franciák ünnepeltek, hanem az ott élő algériaiak, csakhogy magukról teljesen megfeledkezve.

Az afrikai migránsok útját kirakatbetörések, zaklatások, gyújtogatás és a forgalom megbénulása követte.

Algériaiak Párizsban július 14-én Forrás: Hans Lucas/Mathias Zwick / Hans Lucas/Mathias Zwick

Hatalmas tömeg volt a Diadalívnél és a Champs-Élysées-n is, az örömünnep

hamar tombolássá és erőszakká alakult, ennek eredménye számos bolt és autó megrongálása lett.

Rendőrök próbálták fenntartani a rendet Forrás: Hans Lucas/Mathias Zwick / Hans Lucas/Mathias Zwick

A migránsok kirakatokat törtek be, járókelőket zaklattak, és persze gyújtogattak.

Nemcsak az elődöntő után, korábban is rongáltak az algériaiak, volt, hogy egy családanya szörnyethalt az ünnepség miatt.

A halálos baleset Montpellier-ben történt, ahol a France Info hírcsatorna információi szerint egy szurkoló autójával átgázolt egy családon,

és a 40 éves családanya a helyszínen szörnyethalt,

a vele lévő alig egyéves kisbabája élet és halál között lebegett, miközben a helyszínen egy 17 éves lány is súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt sikerült elfogni.

Más helyszínek

Párizs és Montpellier mellett több városban is volt rongálás.

Lille-ben 600, Lyonban 800 Roubaix-ban 1000 ember ünnepelt, közülük 14 migránst kellett előállítani.

Tours-ban (Indre-et-Loire megye székhelye) 800 algériai ünnepelt, megrohamozták a városházát,
letépték a kitűzött francia zászlót, és helyére kitették az algériait.