Senki sem kereste az idős férfit, hónapokig feküdt holtan otthonában

2019.07.18. 16:16

Akár kilenc hónapja is holtan feküdhetett otthonában az a 80-as éveiben járó férfi, akit a holland rendőrség talált meg Arnhem városában. A szomszédok azt hitték, hogy külföldön van.

Az idős férfi Presikhaaf kerületében élt. Az egyik szomszéd szerint a férfi spanyol lehetett és sok időt töltött Spanyolországban. Azt mondta, hogy nem hiszem, hogy voltak családtagjai vagy barátai. Volt némi kapcsolata néhány közvetlen szomszéddal, de magányos típus volt.

A szomszédok kezdetben azt hitték, hogy a férfi Spanyolországban van, ezért nem hívták a rendőrséget - írja a dutchnews.nl. 

Az egyik szomszédnak azonban egy idő után gyanús lett a dolog, ő értesítette a főbérlőt, aki hívta a rendőrséget. A hatóságok megtalálták a lakásban a férfi holttestét. 

Az egyik helyi újság szerint már kilenc hónapja nem látták a meghalt idős férfit. 

A DutchNews arról is beszámol, hogy 2013-ban a rendőrség egy 74 éves nőt talált rotterdami otthonában, aki 10 éve halott volt már úgy, hogy senki sem tett bejelentést.

A nő számláit automatikusan kiegyenlítették nyugdíjából, így csak akkor találták meg, amikor nem válaszolt a levelekre és a telefonhívásokra.

A rendőrség a felbontatlan levelek dátumaiból állapította meg a halál időpontját.