V4NA: Az Iszlám Államot éltetik egy szíriai migránstáborban

2019.07.18. 14:02

Hiába hirdettek márciusban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF Syrian Democratic Forces) teljes katonai győzelmet az Iszlám Állam (ISIS) felett, a terroristacsoport ideológiája tovább él. A szíriai al-Hol migránstáborban egyre több radikális megmozdulást szerveznek az ISIS támogatói. A táborban dolgozó őrök sincsenek biztonságban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Egy hétfőn világot látott videóban az látszik, hogy a szíriai al-Hol migránstáborban élő iszlamista asszonyok és gyerekek egy saját készítésű ISIS-zászlót húznak a magasba és közben hangosan ünnepelnek.

A videó a következő üzenettel járta körbe az Iszlám Állam támogatóit: Ez nem a vég, hanem a kezdet, mert az anyáink és a lánytestvéreink tudják hogyan neveljenek egy kölyökből rettenthetetlen oroszlánt, olvasható a Homeland Security Today amerikai hírportálon.

A táborban dolgozó őröket támadások érik, július 3-án egy kurd őrt késelt meg egy iszlamista arab nő. A nő engedélyt kapott rá, hogy bevásárlás céljából elhagyhassa a tábort, majd az őrt, aki kikísérte a tábor területéről, hátulról leszúrta.

A Szíriai Demokratikus Erők vezette al-Hol befogadó központban több mint 75 ezer ember él, akik a szíriai háború miatt kényszerültek elhagyni lakóhelyüket. A tábor lakói között több ezer ISIS feleség és gyermek van.