Több nőt is megerőszakolt a rendőr, aki épp nemi erőszak ügyében nyomozott

2019.07.17. 19:30

2017-ben szexuális zaklatás ügyében rendelték ki Neil David Kimball rendőrt egy 15 éves lány mellé. A férfi az autójában kikötözte és megerőszakolta a kislányt. Az esetet a lány apja jelentette a férfi egyik kollégájának, aki egy év után kezébe vette az ügyet - írja a Blikk a Nytimes cikkére hivatkozva. 

A feljelentés után kiderült, hogy a férfi korábban két esetben is követett el szexuális visszaélést, de mindkét alkalommal megúszta a vádakat.

2014-ben egy Los Angeles-i divattervező, Sara Abusheikh volt az áldozata.

A nő azt állította, hogy amikor kirendelték mellé a rendőrt, az ahelyett, hogy megkezdte volna a vizsgálatokat, élvezettel hallgatta a hátborzongató, perverz részleteket a megerőszakolásáról:

Csak perverz, beteg kérdéseket tett fel a megerőszakolásom részleteiről, és többször mondta, hogy felizgul ezektől a történetektől" - mondta el a divattervező.

Az első ilyen esete pedig már évekkel korábban, 2009-ben történt.

Épp egy parkolóban tartott kihallgatást, majd több nőt is rávett arra, hogy menjenek el vele egy szállodába. A szobában azt kérte tőlük, hogy vetkőzzenek fehérneműre. Egyiküket ráadásul arra is kényszerítette, hogy fogja meg a nemi szervét.

Mindhárom eset súlyos bűntettnek minősül, ám hiába vádoták meg az érintett nők, illetve a családtagok, mindeddig sikerült megúsznia a büntetést, és évekig dolgozhatott a szakmájában. 

Mivel bevallotta bűnösségét, ez alkalommal is csak egyhe ítéletet kapott.