Soros György burkinis aktivistákat finanszíroz Franciaországban

2019.07.16. 11:43

Az Alliance Citoyenne nevű, Franciaországban élő, iszlám vallású migránsokat tömörítő álcivil szervezet a burkini szabad viselésért küzd. Bár országos szinten nem tilos a teljes testet eltakaró muszlim fürdőruha viselete (csak a burka és a nikáb hordása tilos nyilvános helyeken), ennek ellenére egyre több önkormányzat tiltja be a burkinit, tekintettel az elmúlt évek iszlamista terrortámadásainak az áldozataira, és a francia kulturális hagyományokra. Most kiderült, hogy az Alliance Citoyenne-t Soros finanszírozza.

A Valeurs Actuelles című konzervatív értékrendű, vezető francia hetilap arról ír a franciaországi burkinivita legújabb fejleményei kapcsán, hogy az Alliance Citoyenne támogatást kapott Soros Györgytől – közölte sajtószemléjében a Tűzfalcsoport.

Soros GyörgyForrás: AFP/Olivier Hoslet

Az egyesület 2016-ban 80 ezer dollárt kapott az amerikai milliárdos alapítványaitól – hívta fel rá a figyelmet tényfeltáró riportjában a Russia Today francia adása, amire a Valeurs Actuelles is hivatkozott.

Miután a muszlim burkini körüli vita nemrég ismét felszínre került – egy, a vitatott fürdőruhába öltözött migráns nőcsoport tagjai Grenoble-ban nyilvánosan fürdésbe kezdtek.

Burkinit viselő nő Franciaországban. A kép illusztrációForrás: AFP

Ahogy az Origo arról már beszámolt, Grenoble-ban a betelepülő muszlim migránsok miatt egyre elviselhetetlenebbé vált az ott lakók élete az elmúlt időszakban.

A francia Alpok lábánál elterülő, újabban a tudományos kutatóközpontok egyik fellegváraként is emlegetett történelmi város minden észszerűség szerint kedvező bázisa lehetne minden innovatív és fejlődéspárti polgárnak.

A migránsok miatt ez azonban meghiúsulni látszik. Legutóbb márciusban, a feldühödött illegális bevándorlók megrohamozták a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken, hogy így bosszulják meg egy társuk halálát.

Grenoble városa ráadásul korábban azzal került a hírekbe, hogy a városból a rengeteg muszlim migráns miatt gyakorlatilag menekülnek a zsidó emberek.Az utóbbi években ugyanis a zsidó közösség fele elhagyta a várost.

„Minden egyes antiszemita graffiti újra meg újra ráébreszt bennünket a veszélyre. Féltjük gyermekeinket az utcán, az iskolákban. Felelősségteljes szülőkként kénytelenek vagyunk megfelelő lépéseket foganatosítani” – fogalmazott Nissim Sultan rabbi, aki a France Bleu Isère rádiónak arról beszélt, hogy gyülekezetének fele az elmúlt években új hazát választott magának azzal, hogy vagy elköltöztek az ország más részébe, vagy kivándoroltak Izraelbe, Amerikába, esetleg Kanadába.Az ország keleti részén, Lyon közelében található, 160 ezer lakosú Grenoble-ban ma pár száz zsidó polgár maradt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK