Négy nap után élve került elő egy túrázó a kaliforniai vadonból

2019.07.16. 16:00

Négy nappal az eltűnése után élve találtak meg egy hatvan éves nőt Kaliforniában. Sheryl Powell gyakorlott túrázó, nappal haladt, hogy elkerülje a kiszáradást.

Négy nappal az eltűnése után élve találtak meg egy túrázót Kaliforniában - írja a Fox News. Sheryl Powell még pénteken tűnt el az állam keleti részén fekvő Inyo megyében. 

A 60 éves, gyakorlott túrázónak számító Sheryl péntek délután tűnt el, amikor autójukkal megálltak és a nő elvitte Miley nevű kutyájukat pisilni. Később azt mondta, hogy egy késes férfi megtámadta, miközben a férje éppen parkolóhelyet keresett. Mire elmenekült a támadója elől, rájött, hogy eltévedt. 

A kuyta vezette nyomra a keresőcsapatokat

A gyakorlott túrázónak számító nő éjjel haladt, hogy elkerülje a kiszáradást a tűző napon, és a kaktuszokból sikerült vizet is nyernie. Azonban egy idő után már annyira elfáradt, hogy képtelen volt továbbhaladni. A nő később látta a keresésére küldött helikoptereket, akiknek próbált is jelezni, de a pilóta nem vette észre. Fia elmondása szerint, ekkor anyja már feladta a reményt.

Sherylt végül hétfő délután találták meg, a keresőcsapatokat a kutyája vezette a nyomára. A nőt azóta egy közeli kórházba szállították kivizsgálásra. 

Az Inyo megyei seriffhivatal a nő elleni támdás tényét ugyan nem erősítette meg, de a Facebook-on azt írták, hogy a Sheryl keresésével kapcsolatos vizsgálat folytatódik.