Hidvéghi Balázs: A jobboldal támogatta Von der Leyen megválasztását

VON DER LEYEN, Ursula; SASSOLI, David-Maria
Az Európai Bizottság következő elnökének választott Ursula von der Leyen német védelmi miniszter (b) és David-Maria Sassoli, az Európai Parlament olasz elnöke a parlament strasbourgi plenáris ülésén 2019. július 16-án.
Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban tartott sajtótájékoztatót, ahol az új bizottsági elnök, Ursula von der Leyen megválasztásáról beszélt.
Vágólapra másolva!

Könnyű nyilatkozatokat, hangzatos deklarációkat tenni, de Ursula von der Leyen kilencszavazatos többséggel európai bizottsági elnökké történt megválasztása azt mutatja:

- közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

Az Európai Bizottság következő elnökének választott Ursula von der Leyen német védelmi miniszter és David-Maria Sassoli, az Európai Parlament olasz elnöke Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

A képviselő, miután az EP strasbourgi plenáris ülésén megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság következő elnökévé, magyar újságíróknak nyilatkozva aláhúzta: a Fidesz-KDNP tizenhárom képviselőjének szavazatával támogatta a jelölt megválasztását, ami azt mutatja,

hogy ezen szavazatok nélkül nem lenne elnök Ursula von der Leyen.

Hidvégi azt is mondta, hogy az Európai Néppárt (EPP) magyar nemzeti delegációja megelőlegezett bizalom mellett támogatta szavazataival,

de határozott elvárásokkal van az Európai Bizottság új elnöke iránt.

Hidvéghi Balázs azt is mondta, hogy

A magyar delegáció azt reméli, hogy

Aláhúzta ugyanakkor,

számon fogják kérni a magyar emberek akaratát.

A magyar emberek ugyanis egyértelművé tették, hogy olyan új uniós vezetőket szeretnének,

- emelte ki.

Hidvéghi Balázs Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Európának szüksége van védelemre

Hidvéghi Balázs azt is mondta, hogy Európának szüksége van a védelemre. A bizottsági elnöknek fő szerepet kell játszania abban, hogy Európa szavatolni tudja saját biztonságát, meg tudja védeni az embereket, és nemet mondjon a bevándorlásra.

- fogalmazott.

A képviselő fontosnak nevezte, hogy a regionális fejlesztési, valamint az agrártámogatások kérdésében meg tudjon maradni az a politika, amely forrásokat biztosít ezekre a célokra.

Nem könyöradományról van szó, és nincs helye a kettős mércének sem.

- jelentette ki.

Az Európai Parlament kedden, strasbourgi plenáris ülésén megválasztotta Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének. A képviselők 383 szavazattal, 327 ellenében, 22 tartózkodás és egy érvénytelen szavazat mellett titkos szavazáson támogatták a jelölt bizottsági elnöki kinevezését.