Háromféle drog volt a magyar családot elgázoló horvát BMW-s szervezetében

2019.07.16. 11:21

Háromféle drogot találtak annak a férfinak a szervezetében, aki múlt héten fékezés nélkül belehajtott egy magyar család autójába egy horvátországi autópályán. Ozren M.-nek korábban is voltak drogproblémái, a tragédia előtt két nappal hagyta félbe az elvonókúrát.

Amfetamint, GHB-t és egy diazepám nevű nyugtatót mutattak ki annak a férfinek a szervezetében, aki a múlt héten rohant bele hátulról 150 km/h-ás sebeséggel egy magyar család autójába egy horvát autópálya fizetőkapujánál - írja a Jutarnji List.

A lap szerint a balesetet után a sofőr csak egyetlen telefonhívást indított, apját hívta fel, akivel sokkos állapotban közölte, hogyembereket ölt meg Sveta Helenánál. A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját közvetlenül a baleset előtt.

A rendőrségi kihallgatás során a férfi azt mondta, nem emlékszik a baleset körülményeire.

Az alkoholteszt korábban már kimutatta, hogy Ozren M. nem ivott, vasárnapra azonban kiderült, hogy be volt drogozva a baleset idején.

A férfinek már korábban is voltak drogproblémái, a baleset előtt két nappal tért haza egy elvonókúráról Rab-szigetéről. 

A lap megszólaltatta a férfi családtagjait, akik elmondták, hogy tudtak fiúk drogproblémáiról, és remélték, hogy a kezelés segíthet neki, ezt azonban Ozren M. félbehagyta. 

Fékezés nélkül szaladt bele a magyar család autójába

A rendőrség közlése szerint horvát férfi múlt hét csütörtökön a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett lassítás nélkül, az előzetes becslés szerint 150 kilométeres sebességgel csapódott bele a Szentivánzelina melletti autópálya-kapunál, magyar rendszámú Skodába.

Figyelem, felkavaró kép a baleset helyszínéről!

Csütörtök koradélután hatalmas sebességgel száguldott bele hátulról egy horvát BMW a magyar család Skoda típúsú gépkocsijábaForrás: Facebook / Nezavisni cestarski sindikat

Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. 

A balesetben két felnőtt és egy gyerek sérült meg. A magyar származású édesapa és horvát származású édesanya hétéves gyermekével Ausztráliából érkezett Magyarországra, ahonnan a horvát tengerpartra szerettek volna utazni. A család válságos állapotban került kórházba, de mindhárom sérült túl van az életveszélyen.

Forrás: Nezavisni cestarski sindikat/Facebook

A zágrábi megyei bíróság hétfőn
harmincnapos vizsgálati fogságságba helyezte a BMW sofőrjétaz indoklás szerint azért, mert fennáll a lehetősége annak, hogy megismétli a bűncselekményt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK