Épphogy csak megúszta sértetlenül a medvetámadást - videó

2019.07.16. 15:00

Egy fekete medve és bocsai kereszteztek egy utat az amerikai Tenesse állam Cades Cove völgyében, a népszerű Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban. Az egyik turista túl közel ment hozzájuk, ekkor a vadállat rátámadt a férfira. A videófelvételt készítő kellő távolságból figyelte az eseményt.

A knoxville-i Paige Marple vette fel a történteket, aki barátjával és testvérével volt a parkban. Hihetlennek nevezte, hogy a vakmerő férfi megúszta sérülés nélkül. 

Hozzátette, hogy mindehol ki van írva, hogy az emberek hagyjanak 50 yard (kb. 45,7 méter) távolságot az állatoktól. Ez az ember nem figyelt és meg is hallhatott volna emiatt - írta Marple.  

Teljesen egyértelműnek tűnik a felvétel alapján, hogy a medve a mögötte érkező kölykei miatt is támadt a túl közel merészkedő férfira. 

Marple azt is hangsúlyozta, hogy hirtelen azt hitték, ennek nagyon réssz vége lesz, de végül a harag érzését sokk és megkönnyebbülés követte, hiszen a férfi olyat csinált, ami számára és a medvecsalád számára is nagyon rosszul végződhetett volna. 

Dana Soehn, a park szóvivője elmondta, hogy a látogatóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a medvék vadállatok, és veszélyesek vagy kiszámíthatatlanok lehetnek,hozzátéve, hogy szabálytalan 50 yardon belül megközelíteni az állatokat - olvasható a Fox News oldalán. 

A szabályszegés pénzbírságot és letartóztatást is eredményezhet - tette hozzá a szóvívő. 

A park egy közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy a látogatók úgy tudnak a legjobban segíteni a park medvéinek védelmében, hogy ha a látogatás során felelősségteljesen viselkednek. Kiemelték, hogy a medvéket soha sem szabad etetni vagy megközelíteni. 

Az állatoktól való távolságtartás és az ételmaradékok megfelelő elhelyezése szükséges az emberek és az állatok biztonsága szempontjából is.  

Dana Soehn szerint főleg az anyamedvék védik különösen agresszíven bocsaikat,ha támadást érzékelnek. Egy anyamedve megközelítése a bocsai közelében a látogatót és másokat is sérülés veszélyének tesz ki - hangsúlyozta a szóvívő.