Annyira fél Merkel az újabb remegéstől, hogy ül a német himnusz alatt

Merkel
German Chancellor Angela Merkel (R) and Moldova's Prime Minister Maia Sandu sit as they listen to the national anthems during a welcoming ceremony with military honours at the Chancellery in Berlin on July 16, 2019. (Photo by Britta Pedersen / dpa / AFP) / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Ahogy arról már többször az Origo is beszámolt, az elmúlt hetekben többször is azt lehetett tapasztalni, hogy a német kancellár, Angela Merkel rejtélyes módon kezdett remegni a német himnusz alatt. Stábja lehet, hogy megtalálta a megoldást, mert egy héten belül már másodszorra hallgatta végig ülve hazája himnuszát a német politikus. 
Vágólapra másolva!

A 64 éves Angela Merkel először június 18-án viselkedett furcsán, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán kormányfővel hallgatta a himnuszt. Bő egy héttel később megismétlődött a gyanús remegés, akkor Merkel éppen a német elnök, Frank-Walter Steinmeier társaságában volt, és ismét ijesztő remegés tört rá.

A harmadik remegést akkor lehetett látni, amikor is Antti Rinne finn miniszterelnökkel a szokásos ceremónia részeként együtt hallgatták meg mind a német, mind pedig a finn himnuszt - írja a 888.hu.

A német kancellár és Mette Frederiksen dán miniszterelnök hallgatják ülve a nemzeti himnuszokat Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Annegret Hilse / Sven Simon

Múlt hét csütörtökön, Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel való találkozóján azonban már ülve hallgatta a nemzeti dalokat a kancellár.

Ez a módszer olyannyira bevált, hogy kedden, amikor Moldova elnökével, Maia Sanduval vett részt egy katonai tiszteletadáson, ekkor ismét ült a himnuszok lejátszása alatt.

Angela Merkel és Maia Sandu, Moldova miniszterelnöke Forrás: AFP/Britta Pedersen

Merkel és stábja a kezdetektől azt kommunikálja, hogy semmi probléma sincsen az egészségével.

Először a nagy meleggel magyarázták a kancellár rosszullétét, vagyis hogy kiszáradt és túlmelegedett, a következő alkalommal azonban már jóval hűvösebb volt. Akkor egy pohár vízzel is megkínálták gyorsan, amit visszautasított.