V4NA: Gyerek migránsbandák terrorizálják a svéd kisváros lakóit

Svédország, rendőrök, menekültek, migránsok
A group of migrants off an incoming train walk down a platform as they are accompanied by the police at the Swedish end of the bridge between Sweden and Denmark near Malmoe on November 12, 2015. The Swedish government on November 11, 2015 said it would temporarily reinstate border checks to deal with an unprecedented influx of migrants, making it the latest country in Europe's passport-free Schengen zone to tighten its borders over the crisis. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ (Photo by STIG-AKE JONSSON / TT NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Közel egy éve tartják rettegésben a svédországi Grums városának egyik lakónegyedét a gyerekekből álló migránsbandák, akik véresre verik a svéd fiatalokat, leköpik és nemi erőszakkal fenyegetik a nőket. A helyi gyerekek már ki sem mernek egyedül menni az utcára – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Sajtóbeszámolók szerint a helyzet néhány hónapja vált kezelhetetlenné. Grums lakói szerint a migránsbandák tagjainak szüleivel nem lehet beszélni, ugyanis nem tudnak svédül, tolmács pedig nincs a településen. Sokan levélben fordultak a közös képviselőkhöz, illetve a hatóságokhoz segítségért.

A Wockenblick című osztrák lap beszámolója szerint a helyieknek kerülniük kell a „migráns” szó használatát,

„újonnan érkezőknek” kell nevezniük a bevándorlókat.

A településen a bandatagok acélcsövekkel és botokkal verik véresre a helyi gyerekeket, kövekkel dobálják a házakat, illetve nemi erőszakkal fenyegetőznek. Egy helyi kisfiúnak a nyakán vérömlenyek keletkeztek, miután brutálisan fojtogatták.

A svéd gyerekek már ki sem mernek egyedül menni az utcára.

Egyik lányom egész éjjel sírt, azt kérte, bújjunk el a lakókocsinkba, mert annyira fél. Semmit sem tilthatunk meg nekik, mert a bosszújuktól félünk. Szemetet dobálnak a postaládánkba, ha nem vagyok ott, megtámadják a gyerekeinket.

– nyilatkozta a kialakult helyzetről az egyik helyi anyuka.

Migránsok Svédországban (Malmö) – A kép illusztráció Forrás: AFP/Stig-Ake Jonsson

A helyiek nem fordultak a rendőrséghez, mert azt hitték, gyerekeket nem lehet feljelenteni. Lennart Hynynen rendőrtiszt azonban elmondta, lehet bejelentést tenni a rendőrségen, amelyet továbbítanak a szociális hatósághoz. Elmondása szerint karrierje során még nem találkozott hasonló állapotokkal.

A hatóságok megerősítik a kialakult helyzet súlyosságát az érintett lakónegyedben, ősszel pedig a migráns gyerekek és a svéd gyerekek szüleivel rendeznek közös gyűlést a probléma megoldásáért.