Bozóttűz pusztít Szardínián

Tortoli, 2019. július 14. Az olasz tűzoltóság által közreadott kép az olaszországi Szardínia szigetén bozóttűzről Tortoli városban 2019. július 13-án. Az üdülőhelyen számos lakóházat kiürítettek. MTI/AP/Italian Firefighters/Olasz tűzoltóság
Vágólapra másolva!
Hatalmas bozóttűzzel küzdenek Szardínián, házakat, kempingeket és egy szállodát is ki kellett üríteni. A régió környezet védelmi minisztere szerint gyújtogatás okozta a tüzet.
Vágólapra másolva!

Húsz házból, egy szállodából és két kempingből kellett az embereket kimenekíteni a sziget keleti partvidékének középen.

A helyi közszolgálati tévé információi szerint, hogy 800 hektáros területet fenyeget a tűz.

A La Nuova Sardegna helyi lap "Pokol Szardinián" címmel jelent meg, az újság szerint nagyjából 41 helyen van tűz a szigeten, és a szombati nap volt a nyári szezonban az eddig a legnehezebb a tűzoltóknak.

Az olasz tűzoltóság által közreadott kép az olaszországi Szardínia szigetén bozóttűzről Tortoli városban 2019. július 13-án Forrás: MTI/AP/Italian Firefighters/Olasz Tűzoltóság

Gianni Lampis, a régió környezetvédelmi minisztere szerint a tüzet gyújtogatás okozta.

A politikus a Facebookon bűnözőknek, gyáváknak és aljasoknak nevezte a gyújtogatókat. Hangoztatta, hogy bíróság elé kell állítani a tetteseket, hogy megfizessenek az okozott károkért és a még fenyegető veszélyért.