Gyurcsányék a bevándorláspártiakkal akadályozták meg a bevándorlásellenes fideszes alelnök kinevezését

Közös ellenzéki 2019 március 15
összellenzéki
Dobrev Klára
Vágólapra másolva!
Gyurcsányék a bevándorláspártiakkal akadályozták meg a bevándorlásellenes fideszes alelnök kinevezését az Európai Parlamentben. A kormányszóvivő is megdöbbent az ellenzéki EP-képviselők viselkedésén. 
Vágólapra másolva!

Nagy örömmel osztotta meg Gyurcsány Ferencné a közösségi oldalán, hogy nem választották meg Hidvéghi Balázst az emberi jogokkal, demokráciával foglalkozó bizottság alelnökének. Mindezt úgy érte el a DK képviselője, hogy összefogott a bevándorláspárti erőkkel a bevándorlásellenes Fidesszel szemben.

Botrányosan viselkedett a bevándorláspárti ellenzék

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és az MSZP képviselői a demokrácia alapszabályait vették semmibe, amikor megpróbálták megakadályozni, hogy a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tagjai betöltsék a választási eredmények szerint nekik járó szakbizottsági alelnöki helyeket. De kísérletük ismét kudarcot vallott, és a magyar néppárti delegációnak újabb fontos vezetői tisztségeket sikerült megszereznie.

Botrányos, hogy a bevándorláspárti ellenzék ismételten semmibe vette a magyar emberek akaratát, és az EP hosszú évtizedek óta töretlenül érvényesülő írott szabályait és szokásjogát.

A frakciók megállapodása szerint az EPP azért jelölt a Néppártnak járó helyek közül öt szakbizottság alelnökének fideszes képviselőket, mert a magyar emberek döntésének köszönhetően a májusi európai parlamenti választáson a párt rekordgyőzelmet aratott, és a harmadik legnagyobb néppárti delegációt a Fidesz-KDNP képviselői alkotják.

Gyurcsányné a bevándorláspárti erőkkel kötött szövetséget Fotó: Polyák Attila - Origo

Azonban Járóka Lívia múlt heti európai parlamenti alelnökké választása után, a baloldali képviselők ismét kudarcot vallottak. Szerdán Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben.

Áskálódás

Az ellenzék botrányos magatartásával kapcsolatban Hollik István kormányszóvivő azt mondta, egyértelmű magyar nemzeti érdek, hogy minél több EP-bizottságban legyenek magyar alelnökök is.
Gyurcsány Ferencék, a szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére.