Franciaországban egyre jobban korlátozzák a szólásszabadságot

cenzúra censorship
Vágólapra másolva!
Franciaország a németországi mintát követve kívánja korlátozni az internetes szólásszabadságot. A jövőben a bevándorláspárti elit szép lassan, de magabiztosan alakíthatja át a közösségi médiát úgy, ahogy az neki tetszik, ami megfelel az újbeszélnek, a migrációval és a globalista elittel kritikus gondolatok pedig ezzel teljesen a háttérbe szorulnak, és elvesznek az internetes közösségi térből.
Vágólapra másolva!

A francia parlament alsóháza, a Nemzetgyűlés kedden nagy többséggel hagyott jóvá egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné a közösségi oldalakat, hogy a bejelentést követő 24 órán belül távolítsák el a „gyűlölködő” tartalmakat – írta a 888.hu.

Ahogy azt nagyon jól tudjuk, ha a Facebookról vagy hasonló közösségi médiumról van szó, akkor a „gyűlöletbeszéd” fogalmának megítélése igencsak szubjektív.

A liberális cenzorok pedig nem alszanak, előszeretettel vadásszák le azokat a megosztásokat, ahol a „menekült” kifejezés helyett például „migráns” szerepel.

Mi számít gyűlölködő tartalomnak? Mi számít gyűlöletbeszédnek? A magyar tapasztalatokból kiindulva minden, ami nemzeti érzelmű, ami hazafias, ami nem támogatja a migrációt, ami kritikus a balliberális gondolatokkal szemben.

Franciaországban is durván nekimennek a szólásszabadságnak Forrás: Shutterstock

Felpörgetett cenzúra

A németországi szabályozási minta nem más, mint a cenzúra eszetlen felgyorsítása. A legminimálisabb bírálatra, kritikára sincs már szükség, ami nem felel meg a politikailag korrekt újbeszélnek. Így, ha valaki Merkelt bírálja, vagy esetleg migránsbűnözésről posztol a saját oldalán, az nem számíthat sok jóra, 24 órán belül törlik a tartalmat.

Ezt a módszert ültetik át most a franciák saját szabályozásukba, ezzel elnyomva az összes migrációval vagy akár Macron elnökkel kritikus hangot.

A bevándorláspárti elit szép lassan, de magabiztosan alakíthatja át a közösségi médiát úgy, ahogy az neki tetszik, ami megfelel az újbeszélnek, a migrációval és a globalista elittel kritikus gondolatok pedig ezzel teljesen a háttérbe szorulnak és elvesznek az internetes közösségi térből.

Manipulált szótárral dolgoznak

Ahogyan Németországban, mostantól Franciaországban is tetemes bírság fenyegetheti az oldalakat, amelyek nem tesznek eleget ezeknek az előírásoknak, azaz például nem távolítják el a „problémás” tartalmakat. És itt megint csak visszakanyarodhatunk a „problémás tartalom” kifejezés szubjektív megítélésére. Hiszen a cenzorok munkájuk során ideológiailag manipulált szótárral dolgoznak, a rövid eljárási idő pedig esélyt sem ad a felhasználónak a „fellebbezésre”, hogy tisztázza vagy megvédje magát.

A szűkös időkeret pedig arra fogja késztetni a cenzorokat, hogy ideológiai szótáruk alapján gondolkodás és a kontextus megértése nélkül szűrjék a tartalmakat, így elég akár egy „tiltott” szót találniuk egy bejegyzésben.

Ezzel a gyorsított módszerrel minden olyan bejegyzésre, ami nem felel meg a globalista politikai korrektség elvárásainak, ráhúzható lesz a gyűlöletbeszéd címkéje.

A francia törvénytervezet legijesztőbb célkitűzése, hogy az internetes „gyűlöletbeszéd” elleni fellépéshez létrehoznának egy külön ügyészséget és egy külön bíróságot is. A tervezet előírja emellett az egyszerűbb és egyértelműbb bejelentési rendszert a felhasználók számára. Így pedig szép lassan minden felhasználóból jelentgetőt csinálnak. Szép új világ? Inkább totális leépülés, vissza egyenesen a kommunista diktatúra felé.

A francia törvénytervezet már a „szép új világ” kezdete? Forrás: --

Tisztázni kéne, mi alapján működik a Facebook

Mint arról korábban beszámoltunk, a Századvég Alapítvány a Szólásszabadság és cenzúra a 21. században cím alatt még április 8-án konferenciát szervezett. A rendezvényen Megadja Gábor arról beszélt,

Ambrózy Áron a cenzúra kapcsán úgy fogalmazott: ha tisztázva lenne, hogy mi alapján működik a Facebook, akkor nem lenne gond. Béky Zoltán médiajogász közölte: a Facebook közösségi elvei nemrég lettek közzétéve. Pozsonyi Ádám pedig hozzátette: Olyan szabályok ezek, melyek a normalitás ellen küzdenek. (...) Ha az abnormalitás nem kap hatalmi hátteret, akkor a normalitás fog győzedelmeskedni.

Folyamatosan pörög a cenzúra

Korábban az Origo egy olyan cikkét cenzúrázták az RTL-csoport facebookos cenzorai, amely a migráció árnyoldalát kívánta bemutatni. Nagyon úgy fest, hogy a liberális világrendnek továbbra sincsenek ínyére az olyan vélemények, amelyek az övékétől eltérnek. Itt az újabb kiváló példa arra, hogy a szólás- és véleményszabadság csak addig terjed, amíg ők akarják.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közösségi portál alaposan beleszólt a magyar választási kampányba is, írásainkat több alkalommal is cenzúrázta. Többek között nem engedte hirdetni azt a cikkünket, ami arról szólt, hogy Párizs egyik elővárosában, Rueil-Malmaison egyik bevásárlóüzletében egy migráns asszony hihetetlen agresszivitással, minden előzmény nélkül rátámadt két férfire. Mivel úgy értékelte, hogy egy homoszexuális párról van szó, életveszélyesen megfenyegette őket.

Korábban azt a cikkünket nem engedték kitenni, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában. A közösségi portál mondvacsinált okokra hivatkozva nem közölte a cikket.

Magyarországon is aktívan cenzúráz a Facebook Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Az RTL-nek megkerülhetetlen a szerepe a cenzúrázásban

Korábban megírtuk, hogy a Facebook gumiszabályokat alkalmaz, és minden az RTL-közeli cenzorok kénye-kedvén múlik. Ahogy arról is beszámoltunk, hogy

a Facebookot egy olyan cég „moderálja” (vagyis cenzúrázza), melynek tulajdonosa ugyanaz a Bertelsmann, mint a német kormánnyal feltűnően lojális RTL-csoportnak.

Hároméves poszt miatt büntettek

Beszámoltunk arról is, hogy még március elején a Facebook cenzorcsapata ismét harmincnapos eltiltással büntette Apáti Bencét, az Operettszínház balettigazgatóját, a Magyar Nemzet népszerű publicistáját. Ezúttal minden eddiginél pitiánerebb indokkal tették ezt: egy három éve közzétett posztja miatt vették elő, amelyben ráadásul saját magára vonatkoztatta a közösségi oldal által kritizált jelzőket. Jól láthatóan Zuckerbergék minden létező alkalmat megragadnak ahhoz, hogy ellehetetlenítsék a vállaltan jobboldali-konzervatív közszereplőket. Továbbra is tombol a liberális véleménydiktatúra, itt az újabb, egészen látványos példa.