Szijjártó: Olaszország a stratégiai szövetségesünk

Vágólapra másolva!
Olyan EU-t szeretnének, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és olyan brüsszeli vezetést, amely erős külső határokat hoz létre, nem támadja azokat az államokat, amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot – minderről Szijjártó Péter beszélt, miután találkozott Matteo Salvinivel Triesztben. 
Vágólapra másolva!

Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek, mert mindketten a nemzeti identitásához, történelméhez és vallási örökségéhez ragaszkodó, erős nemzetállamokból álló Európai Uniót (EU) képzelnek el – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Triesztben, miután tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel. Szijjártó Péter kiemelte,

amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot.

Forrás: Matteo Salvini/Facebook

A miniszter sokkolónak nevezte, hogy támadják azokat az országokat, amelyek óvják a határaikat és állampolgáraikat, hogy az EU bürokratái támogatják az illegális bevándorlást, és azok mellé állnak, akik megnyirbálják a tagállamok jogait. Megdöbbentőnek nevezte továbbá, hogy

Szijjártó Péter szerint Salvinit elismerés illeti az olasz határok és állampolgárok védelméért. Kiemelte, az olasz belügyminiszter volt az első a nyugati politikusok között, aki a tengeri határok védelmére irányuló szabályozást vezetett be, és megdöbbentő, hogy emiatt támadások érik.

Emlékeztetett, Magyarország is támadások kereszttüzébe került, amikor egymilliárd eurós beruházással biztosította a határvédelmet az illegális bevándorlással szemben, és ezzel a schengeni és az uniós határokat is védte.

– hangoztatta a miniszter. Hozzátette, azt sikerült már megakadályozni, hogy Soros György egyik embere legyen a bizottság elnökjelöltje.