Pokolgép robbant Dél-Törökországban, két halott

robbanás, Törökország, Reyhanli
Vágólapra másolva!
Meghalt két szíriai állampolgár, egy pedig súlyosan megsebesült pénteken egy gépkocsiban, amikor az felrobbant a dél-törökországi Hatay tartomány Reyhanli településén, néhány kilométerre a szíriai határtól – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök a pénteki muszlim imát követően Ankarában újságírókkal. Könnyen lehet, hogy terrorcselekmény történt.  
Vágólapra másolva!

A török elnök szerint

nyilvánvaló, hogy a járműben pokolgép volt.

Egyúttal közölte azt is, hogy a hatóságok szerint – akik a két halottat már azonosították – terrorcselekmény történhetett.

A török államfő sérültekről nem számolt be.

A török hírtelevíziókban bemutatott helyszíni felvételek alapján

a detonáció szinte kizárólag csak az érintett, mozgásban lévő gépkocsiban okozott kárt, amely teljesen kiégett.

A közvetlenül előtte álló autónak az ablakai ugyan betörtek, de még a festése sem kopott le. A járda nem emelkedett meg, a közeli lakóépület pedig szintén sértetlen maradt.

A belügyminiszter megerősítette, hogy az érintettek kilétét már azonosították. Hozzátette: az autóban ülő három szíriai - hasonlóan a Törökországban élő mintegy 3,6 millió szíriaihoz - átmeneti védelmi státusszal rendelkezett Törökországban. Hatay tartomány kormányzói hivatala közleményében azt írta: a sebesültet kórházba szállították, a hatóságok a járműben tartózkodók kapcsolatait vizsgálják.

A robbanás helyszíne a városházától mintegy 750 méterre található.