V4NA: Álházasságokat kötnek a migránsok Németországban

Vágólapra másolva!
Egy embercsempész banda ellen nyomoz a stuttgarti rendőrség speciális csoportja, akik 25 ezer euró fejében álházasságokat közvetítenek görög nők és indiai, illetve pakisztáni migráns férfiak között. A migránsok miután megkapták a menekültstátuszt vagy a munkavállalói engedélyt, Németországban kezdenek új életet – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Stuttgarter Nachrichten című német napilap információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Kedden a stuttgarti rendőrség rajtaütést hajtott végre 37 lakásban és üzlethelyiségben Baden-Württembergben, Hessenben, Észak-Rajna-Vesztfáliában és Alsó-Szászországban.

Ötven migránst tartóztattak le, akiket álházassággal gyanúsítanak.

Ez már a második rajtaütés volt az eurómilliós bevételt termelő, németországi és görögországi hálózattal rendelkező bűnbanda ellen.

Olyan indiai vagy pakisztáni férfiak veszik igénybe a szolgáltatásaikat, akik másképp nem reménykedhetnének menekültstátusz vagy munkavállalói engedély megszerzésében az Európai Unión belül.

A házassági anyakönyvi kivonat birtokában ezek a migráns férfiak tartózkodási engedélyt kaphatnak.

A dolog akkor tűnt fel a német hatóságoknak, amikor Stuttgartban egyszerre hirtelen túl sok görög nő jelentkezett indiai férjével tartózkodási engedélyért – akik egyébként nem is éltek a városban.

„A nyomozás egyre kiterjedtebb hálózatot tárt fel", nyilatkozta Tobias Tomaszewski rendőrségi szóvivő.

A hatóságok szerint

A hamis feleségek toborzásában két görög nő is részt vett. Az ügyészség még vizsgálja, hogy ellenük is nemzetközi elfogatóparancsot adjanak-e ki.