A szomáliai migránsból lett brit képviselő az EP-ben trollkodott

Vágólapra másolva!
„Fuck fascism" feliratú pólóban ment az Európai Parlament szerdai alakuló ülésére a szomáliai migráns hátterű, brit állampolgárságú, újdonsült zöldpárti EP-képviselő, Magid Magid. A politikus Brüsszelben nyíltan közölte, hogy ő nem akar beilleszkedni az európaiak közé. Korábban is okozott már botrányokat, például kitiltotta Sheffield városából Donald Trump amerikai elnököt, mikor Magid Magid az angliai település polgármestere volt.
Vágólapra másolva!

Ilyen az arcod, miután valaki megkérdezi, hogy eltévedtél-e, aztán azt mondják, hagyd el az épületet – az első munkanapodon. Tudom, hogy láthatóan különbözöm. Nincs meg az a kiváltságom, hogy elrejtsem az identitásomat. FEKETE vagyok és a Magidnak hívnak. Nem akarok beilleszkedni. Szokjatok hozzá!

Magid Magidszúrta ki

A migráns hátterű politikus tehát egyértelművé tette, hogy

annak ellenére sem, hogy – elméletileg - az európai emberek érdekeit képviseli az EP-ben.

Kicsoda Magid Magid?

A 29 éves Magid Szomáliában született, és

migránsként érkezett Nagy-Britanniába 1994-ben.

A köztársaságpárti, szélsőségesen migránsbarát és radikális baloldali Zöld Pártban kezdett el politizálni az utóbbi években.

A zöldek színeiben lett 2018 májusában a félmilliós Sheffield polgármestere.

Rövid polgármestersége idején migráns hátterű politikus elsősorban nem a brit város problémáival, hanem a globális politikai kérdésekkel foglalkozott.

Ahogy az Origo is beszámolt róla,

már a tavalyi kampányában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mindenben ellentmondott Donald Trump amerikai elnöknek,

így többek között kritizálta a párizsi klímaegyezményből való amerikai kilépést, a terrorizmust támogató államokra kirótt beutazási tilalmat, az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését, az Egyesült Államok szerinte túl szigorú bevándorlási törvényeit, a nem létező „fehér szupremáciát" és természetesen az „iszlamofóbiát".

Trump 2018. július 13-án Londonban vett részt a NATO-csúcstalálkozón.

Előtte néhány nappal a migráns hátterű polgármester a hír hallatán kijelentette, hogy

annak ellenére, hogy Trump nem is akart oda menni.

Magid Magid a július 13-at a „Mexikó melletti szolidaritás" napjává nyilvánította.