Kiderült egy felvételből: így csempészik a migránsokat az emberkereskedők

Pozzallo, 2018. július 16. A Protector, az Európai Unió határrendészeti ügynökségének, a Frontexnek a hajója illegális bevándorlókkal a fedélzetén a szicíliai Pozzallo kikötőjébe érkezik 2018. július 16-án hajnalban. A Protector és a Monte Sperone, az olasz parti őrség járőrhajója csaknem 450, Líbiából Európába igyekvő migránst vett a fedélzetére a Földközi-tengeren, Linosa szigetének közelében július 14-én. (MTI/EPA/Francesco Ruta)
Vágólapra másolva!
Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) Facebook-oldalán tett közzé egy videót, melyen jól látszik, hogy a migránsokat egy „anyahajó" viszi ki a nyílt tengerre és ültetik át őket csónakokba, melyekkel Lampedusa szigete (tehát Olaszország) felé veszik az irányt.
Vágólapra másolva!

Amikor mind a 81 – nagyobbrészt Bangladesből, Marokkóból és Líbiából érkezett – migráns átszállt a kisebb hajóra, az „anyahajó" leválasztotta azt és dél felé indult – írja a 888.hu.

A csónakra zsúfolt migránsok egy részének még mentőmellény sem jutott.

Az olasz határvédelmi hatóságok együttműködésének köszönhetően

a bevándorlókat szállító kisebb hajót az olasz vizeken elfogták, lefoglalták az „anyahajót" is, és hét embert migránscsempészet gyanújával letartóztattak.

Jelenleg még vizsgálják az ügyet.

A kiterjedt embercsempész-hálózatok folyamatosan szállítják a migránsokat, majd otthagyják őket a tenger közepén, hogy

a Soros-féle NGO-hajók rájuk találjanak, majd behozzák őket Európába

ahelyett, hogy a jóval közelebbi Líbiába vinnék vissza az embereket.