Hatalmas lánggal ég a Mexikóban felrobbant gázvezeték - videó

Celaya, 2019. július 2. Hatalmas lánggal ég egy felrobbant gázvezeték a mexikói Celayában 2019. július 1-jén. A balesetben egy munkás életét vesztette, hárman megsebesültek. MTI/EPA/EFE/Luis Ramirez
Vágólapra másolva!
Továbbra sem sikerült megfékezni a tüzet a Mexikóban felrobbant gázvezetéknél, a balesetnek egy halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Július 1-jén felrobbant egy gázvezeték a Mexikó közepén található Celaya várostól délre. A balesetben a hírek szerint egy ember meghalt, és további három megsérült, a tüzet pedig még nem sikerült eloltani.

Elvira Paniagua, a település polgármestere szerint az áldozat és a sérültek mind önkormányzati alkalmazottak voltak, akik különféle munkagépekkel, például buldózerekkel dolgoztak a vezetéknél.

A szerencsétlenség helyszínére vezényelték a hadsereget és a Nemzeti Gárdát is, ugyanis nem kizárt, hogy további robbanások történnek. A lakosságot közben már elkezdték evakuálni, ugyanakkor a katonaság egyik alezredese szerint sokan visszamentek a veszélyes területekre a háziállataikért és személyes holmijaikért.

Hatalmas lánggal ég egy felrobbant gázvezeték a mexikói Celayában 2019. július 1-jén Forrás: MTI/EPA/EFE/Luis Ramirez

A városban nem ez az első szerencsétlenség, 1999. szeptember 26-án ugyanis négy tonna, illegálisan tárolt tűzijáték és puskapor robbant fel, ami aztán a közelben lévő gázpalackok és egyéb robbanásveszélyes eszközök miatt további detonációkat eredményezett. Összesen 63-an vesztették életüket a szerencsétlenségben, 348-an pedig megsérültek.