Monszun: egy nap alatt több baleset is történt indiai leszállópályákon

India, Mumbai, túlment a leszállópályán
Mumbai, 2019. július 2. Az indiai SpiceJet fapados légitársaság repülőgépe, miután lecsúszott az esővízzel elöntött kifutópályáról a Mumbai nemzetközi repülőtéren 2019. július 2-án. MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Vágólapra másolva!
Három kisebb, halálos áldozattal nem járó légi baleset is történt Indiában egy nap alatt, mindhárom alkalommal túlfutottak a repülők a leszállópályákon. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap egy Dubaiból érkező Air India Express-járat tért le a leszállópályáról, majd ragadt bele a puha talajba, miközben landolt Mangalore városának repterén. A Boeing 737-esről az utasok és a személyzet is épségben le tudott szállni. Az erős szél és a nedves talaj okozhatta a balesetet.

Egy másik esetnél a SpiceJet repülőgépe Szúrat városában futott túl a kelleténél, míg egy harmadik baleset Kozsíkóde városánál történt, amikor szintén az Air India Express egyik járatának

a farka súrlódott a talajjal leszállás közben.

A mumbai repülőtéren szintén továbbcsúszott egy Jaipurból érkező SpiceJet-járat, emiatt egy időre le is zárták a repteret, 54 járatot irányítottak más repülőterekre – írja a Livemint.com.

Az indiai SpiceJet fapados légitársaság repülőgépe, miután lecsúszott az esővízzel elöntött kifutópályáról a mumbai nemzetközi repülőtéren 2019. július 2-án Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A baleset hétfőn éjszaka történt, senki sem sérült meg.

Mindegyik balesetet a rossz időjárási körülmények okozták, Mumbaiban napok óta tartó esőzések vannak, ami már több ember halálát okozta.

Az előrejelzések szerint a monszun folytatódik, a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy ne menjenek ki az utcára, a tömegközlekedés is leállt Mumbai városában.