Merkel kérésére újra felfüggesztették a tanácsülést, a Soros-hálózat ellentámadásba lendült

Vágólapra másolva!
A Soros hálózat ellentámadásba lendült a brüsszeli EU-csúcson, mindent megtesznek azért, hogy Timmermans legyen a bizottsági elnök. A szociáldemokratákon keresztül hátba támadták Angela Merkelt, Németországban ennek eredményeként koalíciós válság van. Nemsokkal este hét óra előtt pedig kiderült, hogy lemondott Manfred Weber a spitzenkandidati jelöltségről. Ezzel elismerte példa nélküli bukását. Este hét órakor az EU-országok vezetői visszatértek a szünetről.
Vágólapra másolva!

Emiatt Merkel kérésére megint felfüggesztették a tanácsülést, pedig az EU-csúcs már kész lett volna elfogadni a kompromisszumot.

Egészen abszurd helyzet alakult ki így mind az uniós vitán, mind Németországban. Ugyanis van egy CDU-s jelölt, akit mindenki kész támogatni. Egy valaki nem: éppen a német kancellár, Angela Merkel. Azaz, Angela Merkel lényegét tekintve azért küzd, hogy negyven év után ne egy német nő vezesse az Európai Bizottságot. Pedig még az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk is azt twittelte, hogy egyre közelebb és közelebb a megoldás, vagyis tényleg teljes volt már az egyetértés.

A német kancellár megmagyarázhatatlannak tűnő viselkedésének természetesen van magyarázata: saját országában megzsarolták a baloldali szociáldemokraták, mert nekik az a legfontosabb: Soros embere, Frans Timmermans legyen az uniós elnök.

Diplomáciai források szerint most Brüsszelben mindenki a német kancellára vár, az összes többi vezető között teljes az egyetértés a csomagban, ami így néz ki: a Bizottság elnöke a német néppárti Ursula von der Leyen, az Európai Tanács elnöke a belga liberális miniszterelnök, Charles Michel, a külügyi főképviselő a spanyol szociáldemokrata Josep Borell, az Európai Parlament elnöke pedig a bolgár szocialista Szergej Sztanisev. Az Európai Központi Bank elnöke pedig a francia Christine Lagarde lenne.

Manfred Weber, a Néppárt korábbi csúcsjelöltje a néppárti frakcióülésen bejelentette, hogy lemond a népppárti spitzenkandidatságról - írta a Twitteren Weber szóvivője. Ez azt jelenti, hogy Weber nyilvánosan is elismerte óriási bukását. A hírek szerint továbbra is a néppárti frakció vezetője akar lenni. Joseph Daul az EPP elnök megköszönte Webernek a munkáját.

A brüsszeli Politico informátorai szerint

miután elismerte vereségét, Manfred Weber a frakciülésen azt mondta: Macron és Orbán megölte a Spitzenkandidat-rendszert.