Robbantás Kabul diplomáciai negyedében, nagyon sok a halott

2019.07.01. 09:37

Pokolgépes merényletet követtek el hétfő reggel Kabul diplomáciai negyedében, ahol több ország nagykövetsége és a védelmi minisztérium működik. Legalább 34 ember meghalt, nagyon sokan megsérültek. 

Firdausz Faramaz kabuli rendőrségi szóvivő azt mondta, egyelőre nem tudják, mi volt a robbantás célpontja. A Reuters hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy 

egy robbanószerekkel megrakott teherautó robbant fel a védelmi minisztérium mellett. 

A robbantás egy sűrűn lakott területen történt. 

A Tolo News értesülése szerint 34 ember halt meg, és 68 sebesültet szállítottak kórházba.

Egyes hírek szerint lövéseket is lehetett hallani a helyszínről. A Tolo News úgy tudja, hogy a merényletben részt vevő két fegyveres egy szomszédos épületben bujkál, és tűzharcot vív az afgán biztonsági erőkkel. 

Az Afgán Labdarúgó Szövetség tagjai és játékosai is megsérülhettek 

 a brit Daily Express szerint. 

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a Kabul diplomáciai negyedében elkövetett merénylet után 2019. július 1-jénForrás: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

A Pazsvok és az Ariana afgán hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, 

elképzelhető, hogy a Púl-e-Mahmúd Hán nevű diplomáciai negyed mellett Kabul más részén is robbantás történt,  ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. A rendőrség lezárta a környéket.

A robbantás elkövetésének felelősségét egyelőre senki sem vállalta. Az utóbbi hónapokban a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái több merényletet követtek el az afgán fővárosban.