Az Európai Néppártban senki nem támogatta Soros emberét, Timmermanst

2019.07.01. 22:13

Az Európai Néppártban (EPP) senki nem támogatta a szocialista Frans Timmermans európai bizottsági elnöki jelölését - értesült az MTI az EPP hétfői frakcióülésén történtekről.

Az MTI úgy tudja, hogy a frakció hosszú ülésén sok hozzászólás volt, de senki nem szólalt fel Frans Timmermans mellett.

A frakció arra szólította fel az EPP-t, hogy mivel a néppárt végzett az első helyen az európai parlamenti választáson, az EPP-nek kell adnia a bizottság elnökét.

Az Európai Bizottság brüsszeli székháza 2019. július 1-jénForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Mivel vélhetően a néppárti Manfred Webernek nem lesz meg a szükséges támogatása, akkor más, de néppárti jelöltre van szükség.

Orbán Viktor is beszélt Timmermansról

Már önmagában az is elég indok Frans Timmermans elutasítására, hogy Soros György embere, de a V4-ek azért nem támogatják a bizottsági elnöki jelölését, mert szerintük egy ideológiai harcos, és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot – nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a rendkívüli uniós csúcs után Brüsszelben a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

A magyar kormányfő elmondta, Angela Merkel német kancellár szembement az Európai Néppárt döntésével, és mindenképpen Frans Timmermansnak szeretné a bizottsági elnöki pozíciót adni.
A visegrádi négyek pedig Orbán Viktor szerint fantasztikus bravúrt hajtottak végre.

A teljes interjú itt olvasható!