Bukásra áll Soros embere

2019.07.01. 07:47

Egész éjjel folytatódott a munka Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén, amit Donald Tusk felfüggesztett, miután a néppárti miniszterelnökök szembefordultak Merkellel. A V4-országok, az olasz, a horvát, a lett és az ír miniszterelnök továbbra is élesen szemben áll az Angela Merkel által beterjesztett Frans Timmermans bizottsági elnökségével kapcsolatban. Ez blokkoló kisebbség, Soros embere bukásra áll.

Egész éjszaka dolgoztak a V4-országok, miután a néppárti miniszterelnökök szembefordultak Angela Merkel javaslatával.

Jean-Claude Juncker és Frans TimmermansForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Wiktor Dabkowski

A német kancellár csak a bolgár miniszterelnököt és a román elnököt tudta megingatni, a blokkoló kisebbség azonban még így is áll. Az ülés tovább tart. Timmermans, Soros György bizalmi embere bukásra áll, de Angela Merkel és Macron francia elnök továbbra is próbálkozik az ellenállás megtörésével.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a cseh, a szlovák, a lengyel, a horvát, a lett, az ír és a horvát miniszterelnök  továbbra is megvétózza a szocialista csúcsjelölt bizottsági elnökségét.

Az éjszakai tárgyalások után Donald Tusk, az Európai Tanács jelenlegi elnöke reggelire hívta össze az uniós országok vezetőit, ott folytatódik a csúcstalálkozó.