Bukásra áll Soros embere

EP plenáris ülés Sargentini jelentés
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Az Európai Parlament képviselői szavaznak a Sargentini-jelentésről a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Egész éjjel folytatódott a munka Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén, amit Donald Tusk felfüggesztett, miután a néppárti miniszterelnökök szembefordultak Merkellel. A V4-országok, az olasz, a horvát, a lett és az ír miniszterelnök továbbra is élesen szemben áll az Angela Merkel által beterjesztett Frans Timmermans bizottsági elnökségével kapcsolatban. Ez blokkoló kisebbség, Soros embere bukásra áll.
Vágólapra másolva!

Egész éjszaka dolgoztak a V4-országok, miután a néppárti miniszterelnökök szembefordultak Angela Merkel javaslatával.

Jean-Claude Juncker és Frans Timmermans Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Wiktor Dabkowski

A német kancellár csak a bolgár miniszterelnököt és a román elnököt tudta megingatni, a blokkoló kisebbség azonban még így is áll. Az ülés tovább tart. Timmermans, Soros György bizalmi embere bukásra áll, de Angela Merkel és Macron francia elnök továbbra is próbálkozik az ellenállás megtörésével.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a cseh, a szlovák, a lengyel, a horvát, a lett, az ír és a horvát miniszterelnök

továbbra is megvétózza a szocialista csúcsjelölt bizottsági elnökségét.

Az éjszakai tárgyalások után Donald Tusk, az Európai Tanács jelenlegi elnöke reggelire hívta össze az uniós országok vezetőit, ott folytatódik a csúcstalálkozó.