Élő múmiává változott a férfi, akit egy medvetámadás után egy hónappal találtak meg

2019.06.26. 14:16

A szibériai Tuva régióban egy elhagyatott barlang mélyén találtak rá vadászok arra az orosz férfira, akit körülbelül egy hónapja egy hatalmas barna medve támadott meg a havas erdőben. A férfi, akinek a medve eltörte a gerincét, állítólag csakúgy tudott életben maradni, hogy a saját vizeletét itta - számolt be a The Siberian Times.

A férfi, aki egyébként vadászni indult az erdőbe, körülbelül harminc napja tűnt el. Mint kiderült  a hatalmas hóban váratlanul hátulról támadt rá a hatalmas állat, így nem volt ideje használni a fegyverét.  A férfi, akit a vadászok a kutyáik segítségével találtak meg egy nedves barlang mélyén, inkább hasonlított egy zombira, mint egykori önmagára.

"Amikor a kutyáink a barlang bejáratánál hangosan csaholtak, azt hittük, hogy valamilyen fenevad van odabent. Aztán amikor bemerészkedtünk, a lélegzetünk is elállt. Egy még élő múmiára leltünk

- nyilatkozta az egyik vadász.

A férfi egyelőre csak kevés mindenre emlékszik.Forrás:Facebook/ The Siberian Times

 A 40 év feletti férfit azonnal kórházba szállították, ahol egy hét után tért magához. Az orvosai szerint kész csoda, hogy életben maradt, és bár már kommunikál a külvilággal, egyelőre csak kevés dologra emlékszik. Annyit azonban sikerült tőle megtudni, hogy Alexandernek hívják, és egy hatalmas barna medve támadt rá. Az utolsó emlékei egyike, hogy a vadállat hosszasan vonszolja a hóban, majd egy nyírkos sötét barlang mélyén magára hagyta. Alexander azt mondta, arra emlékszik, hogy az elhagyatott barlang tele volt denevérekkel, és borzalmas fájdalmai voltak, mozogni is csak alig tudott. Mint kiderült a támadásban a medve eltörte  a férfi gerincét, aki napokig, vagy hetekig szenvedett, amikor teljesen eszméletét vesztette.

Egyes szakértők szerint a vadállat azért vonszolta el és rejtette el áldozatát, hogy később, ha megéhezik megehesse. Mások viszont azt állítják, hogy épp így próbálta megmenteni a férfit, akit nem hagyott halálra fagyni a hóban. Ezt támasztja alá az is, hogy a medve nem a sajátjába, hanem egy elhagyatott barlangba vitte a férfit, és oda állítólag később nem tért vissza.