Meghalt egy német pilóta egy lengyel légi bemutatón - videó

2019.06.15. 18:40

Kiemelték a roncsból a holttestét annak a német pilótának, aki egy légi bemutatón csapódott a Visztulába a közép-lengyelországi Plockban. Nyolc méter mélyen találták meg, fejjel lefelé, ami nehezítette a kiemelést. 

A tragédia a hetedik Płock Air Picnic rendezvény keretében történt, a pilóta a legnagyobb német repülőtársaság, a Lufthansa alkalmazottja volt korábban.

A mentésben speciális tűzoltó és vízimentő egységek is részt vettek. A pilóta egy Jak-52-es típusú repülőgéppel hajtott végre manővert, amikor elveszítette az irányítást, és a gépe a Visztula folyóba zuhant.

A vízbe csapódásról videó is készült:

A baleset után lezárták a helyszínt, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást a tragédia lehetséges okait vizsgálva – írja a Firstnews.com

A hetedik Air Picnic szombaton reggel kezdődött néhány év kihagyás után. 40 gép mutatványa volt betervezve az egész hétvégére.

A plocki légi bemutatón nem ez volt az első baleset: 2011-ben egy Christen Eagle II N54CE típusú repülőgép zuhant a folyóba, a pilóta a helyszínen meghalt. Az ügyészi hivatal akkor azzal zárta le a vizsgálatot, hogy a balesetet a pilóta hibája okozta, a rendezvény szervezése és biztosítása terén nem találtak szabálytalanságokat.