A tűzvész óta először tartottak misét a Notre-Dame székesegyházban

Notre-Dame
Párizs, 2019. június 15. Michel Aupetit, Párizs érseke a tűzvész után első misét celebrálja a párizsi Notre-Dame-székesegyházban 2019. június 15-én. A több mint 850 éves gótikus székesegyházban április 15-én tűzvész pusztított, és csak másnap reggel sikerült teljesen eloltani a tüzet. A katedrális tetőszerkezete gyakorlatilag teljesen leégett, a kúp alakú huszártorony leomlott. MTI/EPA/Pool/Karine Perret
Vágólapra másolva!
Megtartották a tűzvész utáni első misét szombaton a párizsi Notre-Dame-székesegyházban, amelynek tetőzetét áprilisban pusztították el a lángok. A misét  - melyen nagyjából harmincan vettek részt - Michel Aupetit párizsi érsek celebrálta. 
Vágólapra másolva!

A misét a templom oltára felszentelésének hagyományosan ünnepelt évfordulójához időzítették. A

Michel Aupetit párizsi érsek által celebrált szertartáson

biztonsági okokból csak nagyjából harminc ember lehetett jelen, de a misét élőben közvetítette a KTO katolikus televíziós csatorna.

A székesegyház főhajója továbbra sem számít biztonságosnak a megrongálódott boltozat miatt, ezért a misét az épület legkeletibb csücskében található Szent Szűz kápolnában, a szentély mögött tartották, az épületnek ezt a részét már stabilizálták.

A mise résztvevőinek mindegyike védősisakot viselt biztonsági megfontolásokból.

Michel Aupetit, Párizs érseke a tűzvész után első misét celebrálja a párizsi Notre-Dame-székesegyházban 2019. június 15-én Forrás: MTI/EPA/Pool/Karine Perret

A székesegyházban két hónappal ezelőtt, április 15-én tört ki tűzvész, amelynek következtében leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony.