Túl sok buborékteát ivott, kórház lett a vége

2019.06.12. 10:46

Kelet-Kínában egy 14 éves lányt kellett kórházba szállítani, mert túl sokat fogyasztott kedvenc buborékteájából. A műtétet megúszta, de a röntgenfelvétel kimutatta, hogy több mint 100 kis buboréktea-golyó ragadt a gyomrában. 

A tinédzsert székrekedés és rossz étvágy miatt szállították kórházba, ahol megállapították, hogy nem tudta megemészteni a kis golyócskákat. Kezelőorvosa, Dr Zhang Louwei elmondta, hogy a lány gyomra, belei és végbele tele volt ezekkel a tápióka (egy keményítőféle) golyókkal. 

A szóban forgó ital nagyon népszerű Kelet-Ázsiában, mely teából, tejből és tucatnyi kis golyóból áll. Ezek a kis gyöngynek is nevezett golyócskák egy Dél-Amerikában őshonos nővényből származnak, melyek általában rágósak és édeskés ízűek - olvasható a Mirror oldalán. 

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az orvos elmondta azt is, hogy ezt a fajta keményítőt nehéz megemészteni, ezért mesterséges anyagokat is hozzá szoktak adni, hogy javítsák az állagát. 

Dr Zhang Louwei azt gyanította, hogy ezek a kis golyócskák hosszú idő alatt gyűltek össze a lány emésztőrendszerében, de valójában egy nagyobb mennyiséget ivott meg a kínai tinédzser öt nappal kórházba szállítása előtt. 

Az egyébként Tajvanból származó buboréktea egyre népszerűbb olyan nyugati városokban is - pl. New Yorkban vagy Londonban -, ahol nagyobb ázsiai közösségek vannak.