Levélszavazatokban is a Fidesz-KDNP nyert

Bocskai út, szavazás, szavazók, Választás 2018
Vágólapra másolva!
A levélszavazatok terén is tarolt a Fidesz-KDNP - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke csütörtökön ismertette a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben leadott szavazatainak ereményét. Ezeknek a szavazatoknak majdnem a 96 százalékát a Fidesz-KDNP listájára adták. Összesen 55 287 érvényes voks érkezett a kormánypártokra. 
Vágólapra másolva!

A Momentum Mozgalom 553-at, a Mi Hazánk Mozgalom 365-öt, a Demokratikus Koalíció 343-at, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 336-ot, az MSZP–Párbeszéd 258-at, az LMP 208-at, a Jobbik 187-et, a Magyar Munkáspárt pedig 71 szavazatot kapott – számol be a cikk.

A május 26-i európai parlamenti választáson a sem Magyarországon, sem más uniós országban lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok levélben adhatták le szavazatukat, ha előtte felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékére.

Az NVI nyilvántartása szerint 115 325 választópolgár volt jogosult arra, hogy ilyen módon adja le voksát.

Képünk illusztráció. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A beérkezett szavazatokat az iroda beszkennelte, majd kézzel is átszámlálták azokat. A Nemzeti Választási Bizottság a külképviseleti voksolás eredménye és a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek alapján

a jövő héten ismertetheti az európai parlamenti választás végleges eredményét.